fbpx
NaslovnicaMINA BusinessAccor otvara prvi Mövenpick hotel u Crnoj Gori

Accor otvara prvi Mövenpick hotel u Crnoj Gori

Risan, (MINA-BUSINESS) – Vodeća svjetska grupa u sektoru hotelijerstva i ugostiteljstva, Accor, potpisala je ugovor o franšizi s kompanijom Briv Construction za otvaranje prvog Mövenpick hotela u Crnoj Gori.

Kako je saopšteno iz Accor-a, postojeći istorijski hotel Teuta u Risnu proći će kroz rekonstrukciju da bi dobrodošlicu poželio prvim gostima pod Mövenpick brendom na jesen 2023. godine.

„Accor nastavlja da širi svoj portfolio u Crnoj Gori i Jugoistočnoj Europi. Zahvaljujući partnerstvu s Briv Construction, jednom od najuglednijih građevinskih kompanija u regionu, grupa će predstaviti još jedan premium brend u primorskom regionu Crne Gore“, navodi se u saopštenju.

Mövenpick Risan Teuta Resort će uz privatnu plažu i zatvoreni bazen nuditi 175 elegantnih i udobnih soba, restorane, bar, konferencijski prostor, te spa centar sa širokim sadržajem.

Direktor razvoja za jugoistočnu Evropu, Dilek Sezer, kazao je da će Mövenpick Risan Teuta, kao luksuzno odredište za odmor smješteno u zaštićenom UNESCO području, pozvati goste da se opuste i uživaju u autentičnom iskustvu.

„Hoteli iz Accor lanca su poznati po tome što nude nezaboravno iskustvo putovanja i radujemo se srdačnoj dobrodošlici gostima koji će posjetiti Risan“, naveo je Sezer.

Hotel Teuta, izgrađen 1978. godine, predstavlja poznati jugoslovenski brutalistički stil. Dio je UNESCO kulturne baštine i kao takav je kulturološki zaštićen i veoma važan za Crnu Goru i njenu bogatu istoriju i tradiciju.

Vlasnik hotela je kompanija Briv Construction, poznata po realizaciji najzahtjevnijih projekata u Crnoj Gori i jadranskoj regiji.

Izvršni direktor te kompanije, Vladimir Mračević, saopštio je da je hotel Teuta pravi dragulj crnogorske obale i da je godinama dio bogate istorije zemlje.

„Željeli smo obnoviti njegov sjaj i slavu, uz znatna ulaganja i uz nivo visoke usluge koju zaslužuje. Od početka saradnje, Accor grupa je bila u prvom planu zbog svoje globalne prisutnosti, raznolikosti i relevantnosti svojih brendova, te snažnog i brojnog lojalnog programa“, rekao je Mračević.

Prema njegovim riječima, takvo ulaganje daje kompaniji Briv Construction priliku da uzvrati zajednici i ostavi nasljeđe crnogorskom turizmu i generacijama koje dolaze.

Novi Mövenpick hotel nalazi se na najmirnijem dijelu slikovitog Bokokotorskog zaliva.

Zahvaljujući tome, idealan je za putnike koji traže odmor i mir, ali i za one koji žele istražiti istoriju i kulturu obližnjeg grada Kotora ili Herceg Novog, ili pak uživati u aktivnom odmoru penjući se po okolnim planinama.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Cijene nafte pale nakon iranskih poruka

Njujork, London, (MINA-BUSINESS) - Cijene nafte pale su u petak na međunarodnim tržištima prema...