fbpx
NaslovnicaMINA BusinessAbazović: Odluka o KAP-u na sjutrašnjoj sjednici Vlade

Abazović: Odluka o KAP-u na sjutrašnjoj sjednici Vlade

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Vlada bi trebalo da na sjutrašnjoj sjednici detaljnije razmotri situaciju u Kombinatu aluminijuma (KAP) i donese odluku u vezi sa tom kompanijom, saopštio je vicepremijer Dritan Abazović.

„Mislim da su se obavili još određeni razgovori. Sjednica Vlade je sjutra i mislim da ćemo donijeti odluku vezano za KAP. Očekujem da na sjednici malo detaljnije razmatramo situaciju u KAP-u“, rekao je Abazović novinarima, nakon potpisivanja Memoranduma o saradnji Građanskog pokreta URA, Civis, Socijalističke narodne i manjinskih partija.

On je dodao da ostaje pri ranijem stavu da je država tu da pomogne, ali da niko nema magični štapić.

„Država je tu da pomogne, s obzirom da je udio KAP-a u ukupnom bruto domaćem proizvodu (BDP) veliki i što je izlazno orijentisan, ali niko nema magični štapić i privatne kompanije treba da toga budu svjesne“, naveo je Abazović.

On je poručio da nema ništa protiv toga da Elektroprivreda (EPCG) preuzme KAP na određeno vrijeme, ukoliko je to solucija.

„Ako je solucija da EPCG to preuzme u jednom vremenskom periodu, lično nemam ništa protiv, ali nemam više informacija s obzirom na to da je to pitanje u nadležnosti drugih ministara“, objasnio je Abazović.

Predstavnici nikšićkog Uniproma, koji upravlja KAP-om, najavili su da će zbog nepostizanja dogovora sa EPCG oko cijene struje za podgoričku fabriku, danas početi da je gase.

Oni su, u međuvremenu, ponudili EPCG da preuzme upravljanje KAP-om na godinu, ali su iz elektroenergetske kompanije dobili odgovor da nijesu u mogućnosti da prihvate taj predlog.

Iz EPCG su objasnili da bi sa tim predlogom trebalo upoznati predstavnika većinskog akcionara, odnosno Vladu.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije