fbpx
NaslovnicaCrna GoraŠto prije izabrati sudije Ustavnog suda i odblokirati institucije

Što prije izabrati sudije Ustavnog suda i odblokirati institucije

Podgorica, (MINA) – U Crnoj Gori treba što prije odblokirati institucije i izabrati članove Ustavnog suda, kako bi se redovni politički procesi nesmetano odvijali, poručeno je sa sastanka premijera Dritana Abazovića sa ambasadorima država Kvinte i Evropske unije (EU).

Kako je saopšteno iz Vlade, Abazović je sa ambasadorima Kvinte i EU razgovarao o načinu prevazilaženja krize, osvrnuvši se na nedavno završene lokalne izbore i buduća politička kretanja u državi.

“Tokom prijatnog i produktivnog sastanka, sagovornici su se saglasili da je što prije potrebno odblokirati institucije sistema i izabrati članove Ustavnog suda, kako bi se redovni politički procesi u Crnoj Gori nesmetano odvijali”, kaže se u saopštenju.

Navodi se da se na sastanku govorilo i o predstojećem Samitu Berlinskog precesa, na kojem će Abazović predstavljati Crnu Goru.

“Crna Gora ostaje partner pouzdan i kredibilan partner okrenut stoprocentno evroatlantskim vrijednostima na kojima počiva demokratija i savremeni svijet”, naglasio je Abazović.

Sastanku su prisustvovale ambasadorke Sjedinjenih Američih Država i Velike Britanije, Džudi Rajzing Ranke i Karen Medoks, zamjenik ambasadora Francuske Johan Uhres, ambasadori Njemačke i Italije, Peter Felten i Andreina Marsela i šefica delegacije EU Kristina Oana Popa.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije