fbpx
NaslovnicaGlavna vijestParlament o formiranju anketnih odbora

Parlament o formiranju anketnih odbora

Podgorica, (MINA) – Skupština bi, na sjednici koja počinje danas, trebalo da raspravlja o Predlogu odluke o parlamentarnoj istrazi i formiranju anketnog odbora u vezi postupanja pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave policije i Agencije za nacionalnu bezbjednost u događajima na Cetinju 4. i 5. septembra prošle godine.

Formiranje anketnog odbora, koji bi trebalo da završi posao za 90 dana, inicirali su Socijaldemokrate (SD).

Predsjednik SD-a Damir Šehović kazao je ranije da smo 5. septembra imali ničim izazvani “pravi desant” na Cetinje, koji nije na adekvatan način istražen.

“Interes javnosti je da zna ko je dao nalog da se bez ikakvog povoda nedužni građani zatrpavaju ogromnom količinom šok bombi, suzavca i gumenih metaka”, rekao je Šehović.

On je kazao da vjeruje da postoji sasvim dovoljno dokaza, posrednih i neposrednih, u vezi sa jednim od najvažnijih događaja u novoj crnogorskoj istoriji.

“Ne postoji nijedan razlog zbog kojeg bi neko glasao protiv istrage i protiv utvrđivanja da li je 4. i 5. septembra sve urađeno po zakonu, da li postoji politička i krivična odgovornost pojedinih lica”, kazao je Šehović.

Poslanici će se izjasniti o predloženoj odluci o parlamentarnoj istrazi i formiranju anketnog odbora radi prikupljanja informacija i činjenica o postupanjima državnih organa i drugih subjekata u vezi sa projektom vjetroelektrane Možura.

Na dnevnom redu skupštinske sjednice je i Predlog rezolucije povodom vojne agresije Ruske Federacije na Ukrajinu.

Poslanici ć se izjasniti o predloženoj izmjeni odluke o upućivanju pripadnika Vojske Crne Gore (VCG) u sastav snaga Sjevernoatlantskog saveza za brzo reagovanje i Predlogu odluke o upućivanju pripadnika VCG u sastav snaga Sjevernoatlantskog saveza u svrhu odgovora na krize.

Na dnevnom redu su predložene izmjene zakona o finansiranju političkih subjekata i izbornih kampanja, o strancima i o stručnom osposobljavanju lica sa stečenim visokim obrazovanjem.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije