fbpx
NaslovnicaGlavna vijestO sankcijama Rusiji kada na sjednici budu ključni članovi

O sankcijama Rusiji kada na sjednici budu ključni članovi

Podgorica, (MINA) – Sankcije Rusiji biće jedna od prioritetnih tačaka sjednice crnogorske Vlade, onog trenutka kada sjednicama budu prisustvovali njeni ključni članovi u vezi sa tom temom, poručeno je iz kabineta premijera Zdravka Krivokapića.

Iz Krivokapićevog kabineta su to naveli u reagovanju na poziv Građanskog pokreta (GP) URA da Krivokapić i ministri u njegovoj Vladi usvoje predlog Ministarstva vanjskih poslova (MVP) o uvođenju sankcija Rusiji zbog agresije na Ukrajinu.

“Današnje saopštenje GP URA podsjeća na standardizovanu propagandu Demokratske partije socijalista, kojom su se služili godinama, neprekidno pokušavajući da jedan dio Crne Gore predstave kao antizapadni, proruski, antidržavni i slično”, rekli su iz kabineta premijera.

Oni su kazali da su političke pozicije Vlade Crne Gore prema ruskom napadu na Ukrajinu potpuno jasne i nedvosmislene.

“Zbog toga je proces, obim i domašaj svakih sankcija, velika odgovornost za Crnu Goru”, rekli su iz Krivokapićevog kabineta.

Oni su kazali da je nedopustivo da donošenju takvih odluka ne prisustvuju ključni članovi Vlade u vezi sa tom temom, ondnosno ministri vanjskih i unutrašnjih poslova, kao i vicepremijer, koji je istovremeno koordinator službi bezbjednosti.

“Onog trenutka kada spomenuti članovi Vlade budu pokazali punu odgovornost prema važnim državnim odlukama, i budu opet prisustvovali sjednicama Vlade nakon puna dva mjeseca odsustva, ovo pitanje će biti jedna od prioritetnih tačaka sjednice”, rekli su iz Krivokapićevog kabineta.

Oni su pozvali GP URA da “prvo konsultuju svoje kolege iz Socijalističke narodne partije (SNP) šta misle o ruskom napadu na Ukrajinu, kao i drugim međunarodnim obavezama Crne Gore.

“Vlada još jednom šalje snažnu podršku teritorijalnom integritetu Ukrajine i poziva sve aktere javnog i političkog života da se uzdrže od svakog radikalizma i jeftinog ratnog profiterstva zarad dnevnopolitičkih poena, a na štetu sistema institucija i cjelokupnog crnogorskog društva”, kaže se u saopštenju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije