fbpx
NaslovnicaCrna GoraNikolić: Krivične prijave ako ne prestane govor mržnje prema dijaspori

Nikolić: Krivične prijave ako ne prestane govor mržnje prema dijaspori

Podgorica, (MINA) – Demokratska partija socijalista (DPS) podnijeće krivične prijave protiv inicijatora ukoliko se prijetnje, govor mržnje i pokušaji diskriminacije dijaspore nastave, saopštili su iz te stranke i pozvali dijasporu da slobodno glasa i na ovim, i svim budućim izborima.

Kako je kazao poslanik DPS-a Andrija Nikolić, stalni pritisci na dijasporu Crne Gore iza kojih stoje zvanični državni organi poprimaju obrise skandalozne histerije.

“Umjesto da pomoćnik direktora Uprave za saradnju sa dijasporom Arben Jakupi zahvali dijaspori na tome što ne propušta priliku da pomogne svojoj domovini i njenim građanima, odvažio se da javno prijeti našim ljudima iz dijaspore da će biti obespravljeni, tako što im se u perspektivi može oduzimati pravo glasa”, rekao je Nikolić.

On je kazao da tu nema ništa čudno, i da Jakupi radi po uputstvima “ostataka apostolske Vlade Zdravka Krivokapića”.

“U kojoj su sjedjeli i populisti iz Evrope sad i koja je na početku svog mandata pokušala da progura dokument kojim bi i formalno dijaspora bila diskriminisana i nepravedno odstranjena, i to čak pod prijetnjom oduzimanja crnogorskog državljanstva”, dodao je Nikolić.

On je kazao da im to im tada nijesu dozvolili, a ni sada neće dopustiti bilo kakav pokušaj obespravljivanja građana koji privremeno žive i rade u inostranstvu.

“Stoga, poručujemo i (Jakovu) Milatoviću i Jakupiju da su ideje koje ovih dana zastupaju, od isljeđivanja dijaspore do ukidanja prava glasa, kažnjive zakonom i da nećemo oklijevati da podnesemo krivične prijave protiv inicijatora ako se prijetnje, govor mržnje i pokušaji diskriminacije nastave”, kazao je Nikolić.

On je pozvao sve ljude u dijaspori da slobodno glasaju na ovim, i svim budućim izborima.

“Da svojim glasom odrede sudbinu svoje države i pravac njenog daljeg razvoja kako bismo Crnu Goru zajedničkim snagama pridružili demokratskim državama, baš onakvim u kojima trenuto živi i radi naša dijaspora”, zaključio je Nikolić.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije