fbpx
NaslovnicaCrna GoraMedojević: DPS se vratio u parlament kako bi spasio Vladu

Medojević: DPS se vratio u parlament kako bi spasio Vladu

Podgorica, (MINA) Demokratska partija socijalista (DPS) vratila se u parlament kako bi spasila “neligitimnu Vladu Zdravka Krivokapića i nelegitimni parlament Alekse Bečića”, kazao je jedan od lidera Demokratskog fronta (DF) Nebojša Medojević.

Medojević je rekao da je ulica opcija ukoliko se ovako neodrživo stanje nastavi.

“Protesti su, naravno, demokratsko i legitimno sredstvo kojima se jedino može spriječiti ova neviđena izdaja i prevara birača i mi smo u DF-u svima dokazali i pokazali da smo uvijek spremni da branimo volju birača”, kazao je Medojević u izjavi za Pobjedu.

Prema njegovim riječima, protesti su jedino rješenje ako „Bečić i Krivokapić nastave da vladaju uz pomoć DPS-a“.

On je ocijenio da je bojkot DF-a odmah dao rezultat, jer su ambasade važnih zemalja bile suočene sa blokadom rada nelegitimnog parlamenta i Vlade i izvršili su pritisak na DPS da se vrate u parlament i tako pruže ruku spasa za Bečića i Krivokapića.

“To bi bio svojevrsni državni puč i izdaja i prevara birača od 30. avgusta 2020. koji su glasali da se DPS režim demontira, lopovi pohapse i opljačkana imovina vrati državi, a ne da Demokrate i bivši vlasnici Vijesti vladaju sa DPS-om” poručio je Medojević.

Medojević je ocijenio da je smjena ministra Vladimira Leposavića glasovima DPS-a, u političkom smislu, već predstavljala prelazak crvene linije od strane Krivokapića i Ure koja znači grubo kršenje volje birača.

“Svi oni ljudi koji su glasali koaliciju ,,Za budućnost Crne Gore“, ,,Mir je naša nacija“ i ,,Crno na bijelo“, nijesu glasali za koaliranje sa DPS-om. Ovim potezom Krivokapić je javno ozvaničio ono što mi znamo odavno”, kazao je Medojević.

Medojević je kazao da se Krivokapić neprekidno tajno i javno sastaje sa Đukanovićem i da se oni politički dogovaraju i dijele istu politiku.

Kada se, kako je rekao Medojević, vidjelo da Demokrate i Ura podržavaju ovu vladu i nakon koalicije sa DPS, DF je povukao jedan jedini mogući potez, a to je bojkot parlamenta jer je neodrživo da Vlada i parlament žele da nastave rad, a podržava ih samo 14 poslanika od 81.

Upitan o daljim koracima, Medojević je kazao da je vrijeme da DF bude proaktivan i da pripremi demokratski odgovor na ovu koaliciju Demokrata, Ure i Krivokapića sa DPS i spriječe povratak DPS na vlast.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije