fbpx
NaslovnicaGlavna vijestMarković ponosan na ekonomske rezultate Vlade

Marković ponosan na ekonomske rezultate Vlade

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Premijer Duško Marković saopštio je da je veoma ponosan na ekonomske rezultate Vlade, iako se oni, kako je rekao, često osporavaju i minimizaraju, ne samo od političke konkurencije.

On je saopštio da je sjeveru potrebno još samo dvije godine da se zaokruže velike investicije započete u turizmu, saobraćaju i poljoprivredu, kako bi se bolje živjelo.

“Na taj dio politike sam najponosnije, i žao mi što je to građani nijesu bolje ocijenili na ovim izborima”, kazao je Marković u Jutarnjem programu Televizije Crne Gore.

Govoreći o javnom dugu, on je naveo da se sve zemlje zadužuju da bi ulagale u kapitalni razvoj i stvaranje novog dobra za buduće generacije.

Dug u ove tri godine, kako je objasnio Marković, je direktno usmjeravan u razvoj i kapitalne investicije, prenosi portal RTCG.

“Nijedan euro državnog duga nije usmjeren na potrošnju”, tvrdi Marković, navodeći da je javni dug Crne Gore zaključno sa prošlom godinom iznosio 77 odsto bruto domaćeg proizvoda (BDP).

On će sada, kako je dodao, da raste jer nema prihoda usljed pandemije koronavirusa, a pošto nije bilo prihoda, stala je ekonomija, a od turizma nije praktično bilo novca.

Marković je rekao da se nije moglo bolje reagovati s epidemiološkim mjerama uoči ljetnje turističke sezone, kako bi se inkasiralo novca od turizma.

“Ne, kako? Zamislite da smo u jeku sezone otvorili granice kad je bila ekspanzija korone u regionu. Sjećate se kakva je bila epidemija u Srbiji”, zaljučio je Marković.

Najčitanije