fbpx
NaslovnicaGlavna vijestLet MA važan za Aerodrome i Crnu Goru

Let MA važan za Aerodrome i Crnu Goru

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Let aviona Montenegro Airlinesa (MA) za Ljubljanu, prvi nakon uspostavljanja avio-saobraćaja zbog pandemije koronavirusa, je od izuzetne važnosti za Aerodrome Crne Gore (ACG) i cijelu državu, saopštio je izvršni direktor te kompanije, Danilo Orlandić.

On je povodom prvog leta nacionalne avio-kompanije MA sa podgoričkog aerodroma za Ljubljanu, nakon tri mjeseca, kazao da su u prethodnom periodu najavili postepenu normalizaciju saobraćaja.

“Normalizacija saobraćaja je počela krajem maja, kad smo otvorili crnogorsko nebo za avione generalne avijacije, a nakon toga polako ulazi i komercijalni saobraćaj”, saopštio je Orlandić na Aerodromu Podgorica prilikom obraćanja putnicima i medijima.

On je zahvalio menadžmentu MA na svemu što radi u ovom periodu.

foto: MINA

“Od njih, i mi, a i cijela država očekuju još više letova ka spajanju Crne Gore sa svim Evropskim destinacijama”, dodao je Orlandić.

On smatra da je današnji let jako bitan, jer je nacionalni avio-prevoznik ponos Crne Gore.

“Vjerujem da cijela javnost Crne Gore mora da podrži nastavak i razvoj naše nacionalne avio-kompanije”, poručio je Orlandić.

On je rekao da se u narednom periodu očekuje i normalizacija saobraćaja sa ostalim državama.

Orlandić je dodao i da vjeruju da će se ubrzo vratiti na tržišta koja su bila aktivna u pethodnom periodu.

Izvršni direktor MA, Vlastimir Ristić, kazao je da MA danas leti svoj prvi let poslije obustave kakva je nazabilježena u istoriji vazduhoplovstva.

“Vidite da letimo danas sami što znači da ovaj let nema komercijalnu nego društvenu funkciju i važnost”, naveo je Ristić.

On je dodao da takva funkcija i važnost pripada nacionalnom prevozniku i da je MA spreman da se sa tim nosi.

“Mi ćemo narednih dana nastaviti sa letjenjem, otvorićemo Frankfurt već u nedjelju, a od ponedjeljka počinjemo sa širom listom letova”, naveo je Ristić.

On je dodao da će pokšati da, uprkos zabranama koje se često i mijenjanju, obnove saobraćaj i da zemlju što prije povežu sa Evropom, a preko Evrope sa svijetom.

“Pokušaćemo svima da omogućimo bezbjedan dolazak u Crnu Goru i da obezbijedimo način da oni savremeno mogu doći”, rekao je Ristić.

On je kazao da je na današnjem letu iz Podgorice 27 putnika, dok se u povratku očekuje oko 40.

“Smatram za svoju dužnost da sa kolegama dođem ovdje i da vam se lično zahvalimo na povjerenju, na odnosu prema MA i na vašem putovanju danas”, poručio je Ristić putnicima.

On je kazao da cijene to što su izabrali MA, iako nijesu imali mnogo izbora, jer MA danas leti sam.

Prema njegovim riječima, tako će biti vjerovatno i narednih dana dok i druge avio-kompanije ne budu počele da lete.

Ali, kako smatra Ristić, jedna je nacionalna avio-kompanija i njen zadatak je upravo da leti kada drugi iz raznih razloga ne mogu.

“Hvala vam na povjerenju koje ste nam ukazali, mi ćemo ga pažljivo čuvati i u toku leta i nakom slijetanja. Spremili smo se da vas u toku leta čuvamo, da budete potpuno bezbjedni i zaštićeni”, poručio je Ristić.

On je zaključio da su obezbijedili sve što je potrebno, što garantuje sigurnost i bezbjedno putovanje.

Najčitanije