fbpx
NaslovnicaCrna GoraDruštvoJedna osoba poginula kad je projektil pogodio stambenu zgradu u Kijevu

Jedna osoba poginula kad je projektil pogodio stambenu zgradu u Kijevu


Kijev, (MINA) – Najmanje jedna osoba poginula je, a tri su ranjene nakon što su ostaci oborenog projektila pogodili stambenu zgradu u glavnom gradu Ukrajine Kijevu, saopštila je ukrajinska hitna služba.

Toranj je navodno udaren jutros u pet sati i dva minuta po lokalnom vremenu u četvrti Darnytskyi u glavnom gradu, prije nego što su vatrogasci i spasilačko osoblje upućeni na mjesto događaja.

Ljudi su evakuisani sa jedanaestih spratova i više, a izvode se spasilačke akcije na demontaži objekata i traženju zarobljenih ispod ruševina, saopštio je SES, prenosi Slobodna Evropa.

Prema najnovijem ažuriranju Ministarstva odbrane Velike Britanije ruske snage posljednjih dana ostvarile su “minimalni napredak” na kopnu, moru i vazduhu.

Oni “nastavljaju da trpe velike gubitke” i invazija je “u velikoj mjeri zastala na svim frontovima”, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

U međuvremenu, ukrajinsku odbranu opisuje kao “upornu i dobro koordinisanu” i navodi da velika većina teritorije ostaje u ukrajinskim rukama.

Ovo se čini u skladu s onim što se čulo od stručnjaka i američkih obavještajaca posljednjih dana, uz izvještaje da se Rusija bori s resursima i moralom.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

cedis

U utorak isključenja u više gradova

Zbog planiranih radova na mreži, u utorak 7. maja, bez napajanja električnom energijom će ostati: Podgorica           -...