fbpx
NaslovnicaCrna GoraDF će glasati za skraćenje mandata Skupštini ako nema dogovora parlamentarne većine

DF će glasati za skraćenje mandata Skupštini ako nema dogovora parlamentarne većine

Podgorica, (MINA) – Demokratski front (DF) glasaće za skraćenje mandata Skupštini, ukoliko nema dogovora unutar parlamentarne većine, rekao je predsjednik Demokratske narodne partije (DNP) i jedan od lidera DF-a Milan Knežević.

On je, za Radio Crne Gore, kazao da je za rješenje aktuelne političke krize neophodan razgovor pa makar o tehničkoj Vladi, i određivanju datuma prijevremenih parlamentarnih izbora.

Knežević je rekao da je ironija to što je potpredsjednik DNP-a Dragan Bojović najavio mogućnost podnošenja inicijative Skupštini da ta partija formira manjinsku Vladu.

“Vjerujemo da bi bilo neophodno da se prekine sukob na relaciji Krivokapić -Abazović, kao i između ostalih predstavnika parlamentarne većine,te da se kroz razgovor pokuša doći do rješenja”, kazao je Knežević.

Prema riječima Kneževića, ukoliko se uspije izaći iz začaranog kruga optužbi između premijera Zdravka Krivokapića i potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića, lako se mogu dogovoriti.

Knežević je potvrdio da će DF glasati za smjenu Abazovića, ali isto tako i za skraćenje mandata Skupštini, ukoliko nema dogovora unutar parlamentarne većine, prenosi portal RTCG.

“Smatramo da skraćenje mandata Skupštini i određivanje datuma prijevremenih paralmentarnih izbora podrazumijeva formiranje tehničke vlade koja bi trebalo da sprovede te izbore”, kazao je Knežević.

On je istakao da su sukob među vladajućom većinom inicirali oni koji žele da sačuvaju fotelje.

“Imamo realan problem foteljaške svijesti koja želi da zaustavi Crnu Goru na njenom evropskom putu”, naveo je Knežević.

Knežević je poručio i da, ako je DF pristao da bude dio eksperimenta Krivokapić-Abazović u proslog godini, ovog puta neće pristati ni na kakve ucjene i ponižavanja, niti će dozvoliti da se 67 odsto parlamentarne većine koju prezentuje Front mariginalizuje ili predstavi kao nepodoban.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije