fbpx
NaslovnicaGlavna vijestDanas novi protest građana ispred Skupštine

Danas novi protest građana ispred Skupštine

Podgorica, (MINA) – Na platou ispred Skupštine Crne Gore večeras će biti održan drugi protest pokreta Ima nas.

Građani su na prvom protestu zatražili povlačenje izmjena Zakona o predsjedniku Crne Gore, dogovor oko izbora sudija Ustavnog suda i održavanje vanrednih parlamentarnih izbor.

Iz Pokreta je saopšteno da su građani prisustvom na prvom protestu poru]ili da neće dozvoliti rušenje ustavnog uređenja države i blokadu izbora sudija Ustavnog suda.

“Potpisima podrške građanskoj peticiji od preko deset hiljada jasno su ukazali da žele vanredne parlamentarne izbore, koje vide, kao jedini izlaz iz duboke krize u kojoj se naša država nalazi”, kaže se u saopštenju.

Protest je, kako se navodi, pokazao snagu građanske Crne Gore i jasnu poruku građanima Vladi koja je u tehničkom mandatu i tehničkom premijeru da je ovo tek početak borbe za očuvanje tekovina Crne Gore i stvaranja savremenog i modernog društva.

“Ne odustajemo sve dok se ne ispune naši zahtjevi koji su od krucijalne važnosti za dalju budućnost države i njenih građana”, kazali su iz Pokreta Ima nas.

Oni su poručili da na protestima jasno stavljaju do znanja da ne žele vraćanje u aveti prošlosti u koje nas guraji oni koji nikako da odu sa funkcija, da shvate da se Crnom Gorom ne može upravljati iz drugih država.

“Već da epicentar odlučivanja bude u Crnoj Gori, da ne želimo da smo pod ničijim šinjelom, da želimo da gradimo i državu i društvo po mjeri građana i savremenih evropskih tekovima”, kaže se u saopštenju.

Početak protesta zakazan je za 20 sati.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije