fbpx
NaslovnicaGlavna vijestBečić: Nadam se da će sjednica o budžetu biti završena ove godine

Bečić: Nadam se da će sjednica o budžetu biti završena ove godine

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Poslanici će raspravljati o prijedlogu budžeta na sjednici sredinom decembra, kazao je predsjednik Skupštine Aleksa Bečić, dodajući da se nada se da će ta sjednica biti završena ove godine.

Bečić je, u intervjuu slovenačkim novinama Delo, naveo da Demokrate podržavaju budžet koji donosi važne inovacije i koji je povezan sa izmjenom niza zakona.

Na pitanje kako će finansirati stavke predviđene budžetom, Bečić je odgovorio da su takve sumnje postojale i kada je riječ o ovoj godini.

“Uspjeli smo da, ove godine, u roku od osam mjeseci samo iz turizma ostvarimo prihode koji su bili planirani za svih 12 mjeseci”, naveo je Bečić.

On je naveo da je Crna Gora imala dobru turističku sezonu, koja je, kako je rekao, bila na nivou 2019. godine.

“Sezona će nam, prema procjenama, donijeti 700 miliona EUR prihoda u budžet”, rekao je Bečić.

On je ocijenio da je Crna Gora na zavidnom nivou političke kulture.

“Možda to unutar države ne izgleda uvijek tako, međutim, kad čujem kako nas ocjenjuju izvana i kad čujem poređenja sa drugim parlamentima u bližem susjedstvu, oni koji nas prate tvrde da prilike nijesu tako loše”, rekao je Bečić.

On je kazao da se među prvima zalagao za ulazak novih ljudi u politiku i za postepenu smjenu generacija u politici.

“Nova energija je potrebna, neophodan nam je odgovarajući spoj mladosti i iskustva. Ako je nečiji jedini nedostatak mladost, neka istraje na svom putu”, rekao je Bečić.

Crna Gora je, kako je naveo, isključivo evropski i evroatlantski usmjerena.

“Mi smo pouzdana članica NATO-a i bićemo prva sljedeća članica Evropske unije sa Zapadnog Balkana. Za evropski put jednostavno nema alternative”, poručio je Bečić.

On je naveo da proces pridruživanja što prije treba uspješno završiti, jer je to, kako je kazao, u interesu, Evropske unije (EU) i Crne Gore.

“Ako postanemo prva sljedeća članica, podstakli bismo i druge države za nastavak procesa evropske integracije. To bi bila jasna poruka da EU vidi budućnost Zapadnog Balkana unutar Unije”, rekao je Bečić.
Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije