fbpx
NaslovnicaCrna GoraZaplijenjeno 220 kilograma marihuane

Zaplijenjeno 220 kilograma marihuane

Podgorica, (MINA) – Službenici Uprave carina i Uprave policije zaplijenili su danas na carinskom terminalu u Podgorici oko 220 kilograma marihuane.

Iz Uprave policije su kazali da su službenici Odsjeka za borbu protiv krijumčarenja droge Sektora za borbu protiv kriminala i Odsjeka za suzbijanje krijumčarenja Uprave carina, u pošiljci deklarisanoj za uvoz iz Albanije pronašli biljnu materiju zelene boje, ukupne težine od oko 220 kilograma, za koju se sumnja da je marihuana.

„Na carinskom terminalu određen je detaljan pregled teretnog motornog vozila MAN, podgoričkih registarskih oznaka, firme “Voće i Povrće Bugarin”, na kojem je kod carinske ispostave Terminal Podgorica deklarisana roba – povrće, uvezena iz Albanije u Crnu Goru“, navodi se u saopštenju.

Iz policije su kazali da su skeniranjem hladnjače u skrivenom bunkeru, posebno izrađenom u prednjem dijelu kamiona, pronađena 224 pvc pakovanja sa sadržajem biljne materije za koju se sumnja da je marihuana.

„Identifikovan je vozač kamiona, koji se, nakon što je kamion upućen na skeniranje, udaljio sa lica mjesta“, kaže se u saopštenju.

O događaju je, kako se navodi, odmah obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici sa kojim je u toku preduzimanje daljih mjera i radnji u tom slučaju.

Najčitanije