fbpx
NaslovnicaCrna GoraZa pomoć stanovništvu Albanije uplaćeno 90,5 hiljada EUR

Za pomoć stanovništvu Albanije uplaćeno 90,5 hiljada EUR

Podgorica, (MINA) – Građani Crne Gore, privredni i drugi subjekti do sada su na račun, otvoren za pomoć stanovništvu Albanije pogođenom nedavnim zemljotresom, uplatili oko 90,5 hiljada EUR, saopšteno je iz Crvenog krsta Crne Gore (CKCG).

Ta organizacija je danas uputila pomoć za stanovnike Albanije, koja je dopremljena u kolektivne centre u Liježu i Draču.

Iz CKCG su kazali da je za stanovnike kolektivnog centra u Liježu opredijeljena pomoć u vidu garderobe za odrasle i djecu, setova za bebe i donjeg veša, dok je u kolektivne centre u Draču poslato 40 kreveta, 40 dušeka, 270 ćebadi i 20 prekrivača.

“Donaciju smo realizovali u saradnji sa kolegama iz Crvenog krsta Albanije koji su nam sugerisali koja im je vrsta pomoći potrebna, s obzirom na trenutnu situaciju“, naveli su iz CKCG.

Kako su kazali, pomoć su opredijelili prvenstveno iz sopstvenih resursa, a u Albaniju su uputili i pomoć koja je prikupljena od drugih subjekata i dopremljena u magacin CKCG.

„Svakako ćemo i dalje pratiti razvoj sitaucije, biti u kontaktu sa kolegama iz Albanije i reagovati u skladu sa njihovim potrebama”, poručili su iz CKCG.

Oni su podsjetili da je najpotrebnije i najefikasnije podršku pružiti putem finansijskih donacija, i dodali da za sada ne organizuju prikupljanje drugih vidova pomoći.

„Do sada je na račun CKCG uplaćeno oko 90,5 hiljada EUR, od građana, ali i privrednih i drugih subjekata, i mi im se na tome zahvaljujemo. Akcija i dalje traje, i pozivamo sve koji su u mogućnosti da daju svoj doprinos, a to do sada nisu učinili, da se uključe“, kaže se u saopštenju.

Iz CKCG podsjećaju da se novac može uplatiti na račun 520-5188-31, kod Hipotekarne banke.

„Prikupljena sredstva će biti proslijeđena Crvenom krstu Albanije, koji je od početka aktivan u pružanju pomoći ugroženom stanovništvu, i konstantno prisutan na terenu“, dodaje se u saopštenju.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije