fbpx
NaslovnicaCrna GoraZa otpreminine u javnoj upravi 2,7 miliona EUR

Za otpreminine u javnoj upravi 2,7 miliona EUR

Podgorica, (MINA) – Ministarstvo finasija opredijelilo je u budžetu za ovu godinu 2,7 miliona EUR za isplatu otpremnina zaposlenima u javnoj upravi koji su zainteresovani za sporazumni raskid radnog odnosa, pišu Dnevne novine.

Iz Ministarstva javne uprave (MJU) saopštili su da se prijave mogu podnositi do 30. decembra naredne godine, iako javni poziv koji je raspisalo za prijavljivanje zainteresovanih službenika traje do 30. avgusta.

Oni su istakli da postoji veliko interesovanje zaposlenih, ali će se tačan broj znati po završetku javnog poziva.

Visina otpremnine zavisi od školske spreme i radnog mjesta i kreće se od oko hiljadu do 16,5 hiljada EUR.

Isplata otpremnina najvjerovatnije će biti u oktobru.

“U svakodnevnoj smo komunikaciji sa zaposlenima i organima državne uprave i lokalne samouprave u cilju pružanja svih neophodnih informacija u vezi sa sporazumnim prekidom radnog odnosa uz isplatu otpremnine” saopštili su iz MJU

U skladu sa odlukom o otpremnini u slučaju sporazumnog prestanka radnog odnosa zaposlenih u javnom sektoru, novac za isplatu otpremnine isplaćuju se iz sredstava organa, odnosno institucije koja je dio javnog sektora.

“Ukoliko se sredstva za isplatu otpremnine ne mogu obezbijediti iz sredstava institucije koja je dio javnog sektora, ona se mogu isplatiti iz sredstava koje Ministarstvo finansija opredijelilo za ovu namjenu u iznosu od 2,7 miliona EUR”, precizirali su iz Ministarstva.

Oni su dodali da je novac jednim dijelom obezbijeđen iz Sektorske budžetske podrške koja je opredijeljena Crnoj Gori od Evropske komisije za reformu javne uprave.

Vladina ranije procjena da je oko dvije hiljade zaposlenih zainteresovano da uz otpremninu napusti javni sektor.

Najčitanije

Real nakon jedanaesteraca eliminisao Mančester siti, u polufinalu sa Bajernom

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri madridskog Reala i Bajerna iz Minhena biće rivali u polufinalu...

SC Derbi u finalu