fbpx
11.9 C
Podgorica
December 3, 2021.
Naslovnica Crna Gora Uspjesi Radoševića i Vukčevića na ponos Podgorice

Uspjesi Radoševića i Vukčevića na ponos Podgorice

Podgorica, (MINA) – Uspjesi boksera Predraga Radoševića i džiu džicu reprezentativca, Dejana Vukčevića služe za ponos i ujedno predstavljaju obavezu Gčavnog grada, kazao je gradonačelnik Ivan Vuković.

On je danas priredio prijem za profesionalnog prvaka Evrope, Radoševića i Vukčevića, koji je ove godine osvojio zlatne medalje na šampionatima Evrope i svijeta.

Prijemu je prisustvovao i šef Radoševićevog stručnog štaba Zlatko Maliković.

Vuković je kazao da je ponosan na njihove rezultate, ne samo sportske, nego i na profesionalnom planu.

“Ponosni smo na činjenicu što vi osim ovog angažmana zbog kojeg ste danas tu ste i dio posebnih jedinica policije i na taj način dajete doprinos ukupnom društvenom razvoju Crne Gore. Generalno, kada su borilački sportovi u pitanju – i boks i džiju džicu, karate, mi se zbilja možemo pohvaliti vrhunskim rezultatima”, kazao je Vuković.

On je naglasio da se Glavni grad, uz podršku Vlade, aktivno bavi rješavanjem problema obezbjeđivanja odgovarajućeg prostora za trening sportistima koji se bave borilačkim vještinama i postižu vrhunske rezultate.

“Radimo na tome da kroz izgradnju jednog novog objekta stvorimo uslove za rad koji su potrebni da bi ovakvih rezulata u narednom periodu bilo još više”, rekao je Vuković.

On je pojasnio da se radi o multifunkcionalnoj dvorani, objektu koji bi osim glavne sale imao i anekse posebno opremljene za trening za pojedine borilačke vještine.

Radošević je kazao da mu je to još veća obaveza da istraje u boksu i da još bolje prezentuje Crnu Goru na svim svjetskim smotrama.

“Nećemo se zaustaviti na ovome i idemo dalje. Drugi put osvajam titulu prvaka Evrope, boksovao sam i dva puta za titulu prvaka svijeta, pred 21 hiljadu gledalaca, što pokazuje koliko je boks značajan za prezentovanje države i grada”, rekao je Predrag Radošević.

On je kazao da mu je želja da izbori plasman na Olimpijske igre u Tokiju, navodeći da mu je osvojena titula donijela određeni broj bodova.

Šef njegovog stručnog štaba, Zlatko Maliković, istakao je da je plan da se, nakon kratkog odmora, Radošević počne pripremati za odbrane titule evropskog prvaka.

On je dodao da su planovi da se titula prvaka Evrope brani upravo u Podgorici, kao i da u tom dijelu očekuje podršku i partnerstvo Glavnog grada.

Vukčević je naglasio da je 2018. bila godina u kojoj je osvojio balkansku, evropsku i svjetsku medalju, pa je istakao da su planovi za naredni period naporan rad da se ti rezultati ponove.

Najčitanije