fbpx
NaslovnicaCrna GoraUhapšen zbog nedozvoljenog držanja oružja

Uhapšen zbog nedozvoljenog držanja oružja

Podgorica, (MINA) – Službenici Uprave policije uhapsili su bezbjednosno interesantno lice, Željka Bulatovića (50) nakon što su vještačenja potvrdila njihove sumnje da su revolver i pištolj koje je policija prije dvije nedjelje pronašla bili u posjedu ovog lica.

Policija je 6. maja u Ulici 8. marta u Podgorici pronašla odbačeni revolver marke „Kolt“ a nakon toga i pištolj marke „Pietro Beretta“ bez fabričkog broja sa jednim metkom u cijevi i pet metaka u okviru, za koje se posumnjalo da su odbačeni od Ž.B. kojeg su policijski službenici tog dana kontrolisali u neposrednoj blizini.

“O svemu je obaviješten državni tužilac u VDT u Podgorici. Pronađeno oružje – revolver i pištolj upućeni su u Forenzički centar Uprave policije radi vještačenja. Nakon izvršenog vještačenja utvrđeni su tragovi Ž.B. na pronađenom oružju”, kaže se u saopštenju.

Policijski službenici Centra bezbjednosti Podgorica su u nedjelju, nakon dobijanja rezultata vještačenja, u Glavnom gradu izvršili pretres stana i drugih prostorija koje koristi Ž.B, kada su pronađeni kriptovani mobilni telefon i dvogled za noćno osmatranja.

“Ž.B. je lišen slobode, zbog sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. On će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužiocu”, kaže se u saopštenju.

Policijski službenici, kako se navodi, nastaviće aktivnosti usmjerene na kontrolu bezbjednosno interesantnih lica, pronalazak oružja i ostalih nedozvoljenih predmeta i materija, kao i prevenciju, otkrivanje i dokazivanje krivičnih djela.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije