Naslovnica Crna Gora U Broćancu se smanjuje nivo vode

U Broćancu se smanjuje nivo vode

Nikšić, (MINA) – Na području sela Broćanac u Nikšiću, gdje je uslijed nevremena nastalo jezero dubine 15 metara na pojedinim djelovima, nivo vode je danas neznatno smanjen, saopštio je pripadnik Direktorata za vanredne situacije, Nikola Blečić.

“Situacija se na tom području nije pogoršavala, a nivo vode opao je za oko 40 centimetara”, rekao je Blečić agenciji MINA.

U Broćancu je dio kuća pod vodom do krova, a tri porodice Nikolića prije nekoliko dana evakuisali su pripadnici nikšićke Službe zaštite i spasavanja i Direktorata za vanredne situacije.

Na brdu iznad jezera, kao na ostrvu, u nekoliko kuća ostalo je četvoro mještana, koji su odsječeni od ostatka sela i već pet dana bez struje.

“Stalno pratimo situaciju i za sada niko nije ugrožen. Obilazili smo ugrožena područja, a nastavićemo i dalje kako bi, ukoliko bude potrebno, mogli pomoći mještanima”, rekao je Blečić.

Načelnik Službe zaštite i spasavanja u Nikšiću, Veselin Gardašević, rekao je da, uprkos padavinama prethodnog dana i noći, nije bilo poziva za pomoć žitelja iz naselja zahvaćenih poplavama.

“Ukoliko obilnije padavine ne bi potrajale i narednih dana, očekujemo da se voda dodatno povuče i situacija potpuno stabilizuje”, rekao je Gardašević.

Na području Nikšića zbog nevremena je proteklih dana voda prodrla u 47 kuća i poplavila imanja u naseljima Mokra Njiva, Brezovik, Gornje Polje, Miločani, Zavrh, Glibavac i Crnodoli.

Najčitanije