fbpx
NaslovnicaCrna GoraSvi moraju biti odgovorni prema pokušajima revizije istine o Srebrenici

Svi moraju biti odgovorni prema pokušajima revizije istine o Srebrenici

Podgorica, (MINA) – Svi moraju biti odgovorni prema pokušajima revizije istine o srebreničkom zločinu i pokušajima njegovog relativizovanja, kazao je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović.

On je rekao za Radio televiziju Bosne i Hercegovine (BHRT) da je danas došao u Potočare da se pokloni žrtvama genocida u Srebrenici i da tako doprinese da svi zajedno stanu u odbranu civilizacijskih vrijednosti i ne dozvole da se bilo gdje u svijetu u budućnosti ponovi genocid.

“Uvijek je obaveza pokloniti se žrtvama, ali čini mi se u ovom vremenu nije manje važno i podsjetiti da svi moramo biti odgovorni prema pokušajima revizije istine o srebreničkom zločinu i pokušajima relativizovanja tog zločina”, kazao je Đukanović.

Prema njegovim riječima, obaveza je biti odgovoran i prema pokušajima da se te ideologije koje proizvode zločine revitalizuju i da opet zaprijete miru, stabilnosti, slobodnom i bezbjednom životu građana na ovim prostorima i građana Evrope.

On je ukazao na značaj njegovanja kulture sjećanja i odgovornosti.

“Želim da danas ovdje doprinesem toj samoopomeni svih nas da ne dozvolimo da se bilo gdje na svjetskoj sceni ponovi genocid koji se dogodio u Srebrenici”, rekao je Đukanović.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije