fbpx
NaslovnicaCrna GoraStoltenberg: NATO ima stroge protokole za dijeljenje informacija

Stoltenberg: NATO ima stroge protokole za dijeljenje informacija

Podgorica, (MINA) – NATO ima stroge protokole kojima obezbjeđuje čuvanje povjerljivih informacija, kazao je generalni sekretar Alijanse Jens Stoltenberg.

On je, upitan da prokomentariše izjavu specijalnog izaslanika Sjedinjenih Američkih Država (SAD) za Balkan Gabrijela Eskobara da postoji realan strah u NATO-u kada je u pitanju dijeljenje informacija sa novom crnogorskom Vladom, rekao da cijeni doprinose Crne Gore, ali da Alijansa informacije čuva na pouzdan način.

“Crna Gora nije tako davno postala članica Alijanse. Ona je visoko cijenjeni saveznik i cijenimo doprinose koje pruža kada je u pitanju naša kolektivna bezbjednosti. Pozdravljam i prisustvo ministarke odbrane na današnjem sastanku ministara odbrane”, rekao je Stoltenberg, prenosi Pobjeda.

On je, na konferenciji za novinare nakon sastanka ministara odbrane u Briselu, kazao da NATO ima stroge mehanizme za čuvanje podataka, ali da detaljnije o njima ne može da govori.

“NATO ima stroge protokole kada je u pitanju dijeljenje podataka. Ne mogu detaljno da o njima govorim, ali u NATO-u dijelimo informacije na siguran i pouzdan način”, istakao je Stoltenberg.

Saveznici su, kako je rekao, potpisali sporazum o formiranju NATO investicionog fonda.

“Taj multinacionalni fond će pomoći NATO-u da zadrži tehnološku prednost tako što će omogućiti ulaganje u vrijednosti od milijardu EUR”, dodao je Stoltenberg.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije