fbpx
NaslovnicaCrna GoraSrbija nikada nije konfiskovala respiratore za Crnu Goru

Srbija nikada nije konfiskovala respiratore za Crnu Goru

Podgorica, (MINA) – Srbija nikada nije konfiskovala respiratore za Crnu Goru, niti je ta, ili bilo koja druga takva roba oduzeta na granici, saopšteno je iz srpske Ambasade u Podgorici.

Vijesti su ranije objavile da su od pet respiratora koje je crnogorski Fond za zdravstveno osiguranje naručio od predstavnika švedskog proizvođača, tri u srijedu zadržana na granici sa Srbijom, a potom i konfiskovani.

U reagovanju Amasade navodi se da je stavljanje takvih neistinitih i netačnih navoda na naslovnu stranu i dovođenjem u vezi sa tim rast broja oboljelih „nanijeta velika šteta istini, Srbiji, svim njenim građanima i njenoj Ambasadi u Crnoj Gori“.

Ambasada, kako su naveli, ni diplomatskim ni bilo kojim putem nije bila obaviještena od Crne Gore o tom pitanju.

„Fond za zdravstveno osiguranje Srbije je po zakonitoj proceduri i ugovoru, pomenute respiratore kupio od firme Medical Invovation, i nijesu imali nikakva saznanja o bilo kakvom drugom poslovnom aranžmanu sa Crnom Gorom“, naglasili su iz Ambasade.

Kako su kazali, o svemu tome je Ambasadu detaljno upoznala Uprava carina Srbije, kao i Crnogorska kompanija Farmont iz Danilovgrada.

„Još jednom pozivamo sve medije da u ovako osetljivom trenutku sve informacije dodatno provjere i odgovorno postupaju sa svim podacima, a naročito onim koje se tiče osnovnog ljudskog prava na život i njegovo zdravlje“, poručili su iz Ambasade.

Najčitanije