fbpx
NaslovnicaCrna GoraŠehović: Maturske i polumaturske večeri bi trebalo održati

Šehović: Maturske i polumaturske večeri bi trebalo održati

Podgorica, (MINA) – Maturske i polumaturske večeri trebalo bi održati, u skladu sa jasnim smjernicama i preporukama Instituta za javno zdravlje (IJZ), smatra ministar prosvjete Damir Šehović.

On je kazao da je konačna riječ na resornim subjektima, i da se Ministarstvo tim povodom obratilo IJZ za mišljenje.

„Stav Ministarstva prosvjete je da bi maturske i polumaturske večeri, u svijetlu popuštanja epidemioloških mjera, trebalo održati, i to u skladu sa jasnim smjernicama i preporukama IJZ”, rekao je Šehović

Kako je kazao, važno je maturantima i polumaturantima, koji su sve vrijeme epidemije bili disciplinovani, koji maturske i polumaturske ispite polažu prilježno i poštujući mjere, koji su važan dio svog odrastanja podredili opštem dobru, poslati poruku da je država svjesna toga.

“Djeco, nemojte da mislite da ne znamo u kakvim uslovima ste izašli iz klupa i zakoračili u svijet odraslih. Nemojte da mislite da nijesmo primijetili da nijeste imali priliku da posljednje mjesece škole provedete sa prijateljima, u druženju i slavlju”, poručio je Šehović maturantima.

Kako je naveo, čitavo društvo je svjesno situacije u kojoj su bili mladi i odricanja koja su im teško pala.

Šehovič je rekao da nema nikakve sumnje da polumaturanti i maturanti nezaboravne momente nijeste izgubili, i da će ih nadoknaditi, na neki možda kreativniji način od uobičajenog.

“Jeste vam bilo teže nego prethodnim generacijama, ali ste i naučili vrijedne lekcije, koje te prethodne generacije nijesu, a koje vam u životu sigurno neće štetiti, već naprotiv – učiniće vas mudrima“, zaključio je Šehović.

Najčitanije