fbpx
NaslovnicaCrna GoraReljić: U Bolnici u Brezoviku dovoljno mjesta za kovid pacijente

Reljić: U Bolnici u Brezoviku dovoljno mjesta za kovid pacijente

Nikšić, (MINA) – U Specijalnoj bolnici za plućne bolesti u Brezoviku u Nikšiću liječi se 47 kovid pacijenata, od kojih je u utorak primljeno 33, saopštila je direktorica te zdravstvene ustanove Gordana Reljić.

Ona je poručila da su u toj zdravstvenoj ustanovi spremni da prime sve oboljele od kovid 19 i da im pruže adekvatnu njegu.

Prema njenim riječima, stanje u Brezoviku je pod kontrolom i nema mjesta panici, a zdravstveno osoblje je spremno da adekvatno odgovori svim izazovima.

“Svi juče primljeni pacijenti su iz Nikšića i njihovo zdravstveno stanje je lakše, srednje teško i teško. U toku je kompletna dijagnostika svih novoprimljenih pacijenata, koji je započet sinoć prilikom prijema”, rekla je Reljić.

Pacijentima je, kako je ukazala, uključena početna terapija i liječenje se odvija po protokolima koje je propisala Svjetska zdravstvena organizacija.

Prema riječima Reljić, u Bolnici u Brezoviku je za kovid pacijente opredijeljeno 60 kreveta, ali u slučaju da taj broj bude popunjen, svi kapaciteti će biti stavljeni na raspolaganje i ko god dođe biće hospitalizovan.

Kako je kazala, u toj zdravstvenoj ustanovi preduzimaju sve što treba, i stanje je pod kontrolom.

„A kakva će situacija dalje biti ne možemo predvidjeti, jer je riječ o dinamičnoj bolesti gdje pacijenti brzo iz lakšeg mogu doći u neko teže stanje. Naša bolnica i zaposleni su spremni da prime sve oboljele od kovid 19 i da im pružimo adekvatnu njegu”, poručila je Reljić.

Najčitanije