fbpx
NaslovnicaCrna GoraRegistovana 22 nova slučaja koronavirusa

Registovana 22 nova slučaja koronavirusa

Podgorica, (MINA) – U Crnoj Gori su, u posljednja 24 sata, registrovana 22 nova slučaja infekcije koronavirusom, saopšteno je iz Instituta za javno zdravlje (IJZ).

Iz IJZ su kazali da su njihove i druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije koronavirusa tokom srijede završile analizu i Institutu dostavile rezultate za 1.444 uzoraka na koronavirus.

Novootkriveni slučajevi su iz Podgorice pet, Budve, Nikšića, Herceg Novog i Bijelog polja po tri, iz Tivta dva, Kotora, Berana i Bara po jedan slučaj.

“Tokom jučeranjeg dana Institutu nije prijavljen nijedan smrtni ishod obolijevanja od SARS-CoV-2 infekcije”, kaže se u saopštenju.

Ukupan broj preminulih povezanih sa COVID-19 infekcijom u Crnoj Gori od početka pandemije je 1.619.

Navodi se da je do 15 sati prijavljen oporavak kod 12 pacijenata.

Uzimajući u obzir sve novootkrivene slučajeve kao i broj oporavljenih, ukupan broj trenutno aktivnih slučajeva COVID-19 u Crnoj Gori iznosi 319.

Od početka epidemijskih dešavanja ukupan broj registrovanih slučajeva infekcije novim koronavirusom u Crnoj Gori je 100.414.

U Podgorici je trenutno aktivno 129 slučajeva koronavirusa, Budvi 34, Pljevljima 25, Nikšiću 19, u Baru i Kotoru 18, Bijelom Polju 17, Herceg Novom 15, na Cetinju 13, u Tivtu 12 i u Beranama pet.

U Tuzima i Andrijevici aktivna su po tri slučaja koronavirusa, u Petnjici i na Žabljku po dva, a u Danilovgradu, Kolašinu, Rožajama i Plavu po jedan.

U Šavniku, Plužinama, Mojkovcu, Gusinju i Ulcinju trenutno nema aktivnih slučajeva koronavirusa.

 

 

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Budućnost Voli u polufinalu

Podgorica, (MINA) - Košarkaši Budućnost Volija plasirali su se u polufinale plej-ofa ABA lige. Budućnost...