fbpx
NaslovnicaCovid19Prvo Fajzerova, pa kineska i ruska vakcina

Prvo Fajzerova, pa kineska i ruska vakcina

Podgorica, (MINA) – Namjera zdravstvenih vlasti je da vakcinacija stanovništva protiv koronavirusa u Crnoj Gori počne Fajzerovom vakcinom, a da bude nastavljena kineskom i ruskom, kazala je ministarka zdravlja Jelena Borovinić-Bojović.

“Želimo da građani ne budu u mogućnosti da se vakcinišu samo sa jednom vakcinom, nego da obezbijedimo različite vakcine koje su jednako dobre i bezbjedne”, rekla je Borovinić-Bojović gostujući u jutarnjem programu Televizije Crne Gore.

Ona je kazala da su potpisani ugovori sa ruskom Sputnjik V vakcinom, koje će gotovo istovremeno stići u Crnu Goru sa kineskom.

Govoreći o epidemiološkoj situaciji, Borovinić Bojović je rekla da je ona stabilna i pod kontrolom.

Ona je istakla da je popunjenost bolničkih kapaciteta sa intenzivnim jedinicama na teritoriji države u ovom momentu 44 odsto.

Kako prenosi portal RTCG Borovinić Bojović, nije mogla da kaže da li će mjere biti ublažene, jer je neophodno sumarno analizirati situaciju u zemlji.

Kad su u pitanju mjere koje su na snazi, Borovinić-Bojović je rekla da su svi svjedoci dešavanja u proteklom periodu, i kako su se mjere tome prilagošavale.

“Kakve god mjere da donesemo, one ne mogu dati odgovarajuće dobre rezultate ako nemamo adekvatno njihovo poštovanje. Krucijalne su osnovne mjere koje izgledaju banalno, a to su maska, pranje ruku i distanca”, istakla je Borovinić-Bojović.

Najčitanije