fbpx
NaslovnicaCrna GoraPrekinut lanac krijumčarenja kokaina

Prekinut lanac krijumčarenja kokaina

Podgorica, (MINA) – Crnogorska policija uhapsila je sedam osoba i prekinula međunarodni lanac krijumčarenja kokaina iz Kolumbije u Crnu Goru, saopšteno je iz Uprave policije.

Navodi se da su službenici Uprave policije i Specijalno državno tužilaštvo realizovali predmet Manjifiko i podnijeli krivične prijave protiv 11 osoba od koji je sedam uhapšeno.

„Policijski službenici Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala – Odsjeka za borbu protiv krijumčarenja droga i Specijalnog policijskog odjeljenja su po nalozima Specijalnog državnog tužilaštva, sproveli radnje koje su rezultirale identifikovanjem kriminalne organizacije za koju se sumnja da se duži vremenski period bavila međunarodnim krijumčarenjem kokaina“, ističe se u saopštenju.

Krivične prijave su podnijete protiv 11 osoba zbog sumnje da su stvarali kriminalne organizacije, kao i zbog neovlašćene proizvodnje, držanja i stavljanje u promet opojnih droga.

Zbog sumnje da su počinili navedena krivična djela uhapšeni su S.P, M.P, T.P, Đ.P, M.P, R.S. i B.B, svi iz Tivta, dok se za D.Đ. i B.M. i još dvije osobe traga.

U Tivtu su zajedno sa službenicima iz Herceg Novog i tog grada, policija iz navedenih organizacionih jedinica pretresla stanove i druge prostorije na 11 lokacija.

„Pretresima su pronađeni i oduzeti opojna droga kokain, vaga za precizno mjerenje, veća količina novca, putnička motorna vozila visoke klase, oružje i municija kao i skupocjeni predmeti za koje se sumnja da su pribavljeni nelegalno stečenim novcem“, navodi se u saopštenju.

Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da su pripadnici te kriminalne organizacije stekli veliku imovinsku korist koju su, kako se sumnja, pokušali pranjem novca da ubace u legalne finansijske tokove.

Uprava policije će u saradanji sa Specijalnim državnim tužilaštvom nastaviti sa sprovođenjem finansijske istrage u odnosu na taj predmet.

„Realizacija predmeta Manjifiko je primjer odlične međunarodne saradnje službenika policije sa partnerskim službama drugih država“, zaljučuje se u saopštenju.

Najčitanije