fbpx
NaslovnicaCovid19Potvrđen još jedan slučaj infekcije koronavirusom

Potvrđen još jedan slučaj infekcije koronavirusom

Podgorica, (MINA) – Institut za javno zdravlje (IJZ) potvrdio je danas da je pacijent koji je ranije vođen kao importovani slučaj pozitivan na koronavirus i da se vodi kao dodatni oboljeli.

Iz Instituta su kazali da je kretanje oboljelog kroz Crnu Goru rekonstruisano, ostvareni kontakti su identifikovani i stavljeni pod izolaciju uključujući i zdravstvene radnike kao i radnike drugih službi koji su bili u kontaktu sa oboljelim.

Njihovo stanje i uzorkovanje će se intenzivno pratiti i sprovoditi.

Iz IJZ-a su rekli da je u laboratorijama od posljednjeg presjeka stanja obrađeno 208 uzoraka na infekciju novim koronavirusom.

“Među urađenim analizama nalaze se i ponovljeni uzorci osobe čija klasifikacija nije bila završena i kod koje je epidemiološko istraživanje u toku”, kaže se u saopštenju.

Iz današnjeg uzorka, kako su dodali, koji je uzet iz donjih dijelova respiratornih puteva dobijen je pozitivan nalaz što je potvrdilo sumnju da se radi o osobi koja se nalazi u fazi oporavka od infekcije novim koronavirusom a koja je inficirana i najveći dio toka infekcije provela izvan Crne Gore.

“Predmetni slučaj će se, tokom boravka u Crnoj Gori, voditi kao dodatni pozitivan”, kazali su iz Instituta.

Iz Instituta su kazali da je oporavljeno 314 osoba, dok su trenutno oboljele dvije osobe.

Najčitanije