fbpx
NaslovnicaCrna GoraPodnijeće krivične prijave zbog ekološkog incidenta

Podnijeće krivične prijave zbog ekološkog incidenta

Podgorica, (MINA) – Nadležni u termoelektrani (TE) “Pljevlja” nijesu vršili nikakvu aktivnost na ventilima koji kontrolišu ispuštanje materija u rijeku Vezišnicu koja se uliva u Ćehotinu, saopštili su iz Elektroprivrede Crne Gore (EPCG).

Iz te kompanije kazali su da će podnijeti krivičnu prijavu protiv jedne ili više nepoznatih osoba zbog sumnje da su manipulisale tim ventilom.

“Nakon informacije o ekološkom incidentu u rijeci Ćehotina, predstavnci EPCG i menadžmenta TE odmah su obišli teren i još jednom, nakon detaljne analize, utvrdili da nadležni u TE “Pljevlja” nijesu vršili nikakvu aktivnost na ventilima koji konstrolišu ispuštanje materija u rijeku Vezišnicu koja se uliva u Ćehotinu”, kaže se u saopštenju.

Iz EPCG su rekli da od nadležne inspekcije očekuju precizne informacije o razlogu zamućenja rijeke i uginuća ribe, kao i procesuiranje slučaja.

“EPCG će podići krivičnu prijavu protiv jednog ili više NN lica zbog sumnje da su manipulisali pomenutim ventilom koji se nalazi van kruga termoeletrane”, navodi se u saopštenju.

Iz te kompanije kazali su da je simptomatično to da se incident dešava u periodu raspisivanja tendera za ekološku rekontrukciju termoelektrane, čime će biti isključena bilo kakva mogućnost ovakvih i sličnih incidenata.

“Bez obzira na ishod istrage, EPCG će, u saradnji sa nadležnim institucijama i zajedno sa Sportsko ribolovnim klubom “Lipljen” opredijeliti novac za saniranje tog ekološkog incidenta, a sve u cilju povećanja i očuvanja ribljeg fonda pljevaljskih rijeka”, zaključuje se u saopštenju.

Najčitanije