fbpx
NaslovnicaCrna GoraParlamentarna saradnja od izuzetne važnosti

Parlamentarna saradnja od izuzetne važnosti

Podgorica, (MINA) – Parlamentarna saradnja za Crnu Goru je od izuzetne važnosti i treba raditi na njenom daljem snaženju, kroz parlamentarna tijela i grupe prijateljstva, kazao je premijer Zdravko Krivokapić.

On se, u okviru posjete Ujedinjenom Kraljevstvu (UK), sastao sa predsjednikom Donjeg doma Parlamenta UK, Lindzijem Hojlom.

Krivokapić je, kako je saopšteno iz njegovog kabineta, rekao da Crna Gora želi da radi na jačanju političkog dijaloga sa Velikom Britanijom, navodeći da potvrdu tradicionalno prijateljskih odnosa predstavlja i činjenica da je 2018. obilježeno 140 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa između dvije države.

“Premijer je naglasio da je za Crnu Goru od izuzetne važnosti parlamentarna saradnja, i da treba raditi na njenom daljem snaženju, kroz parlamentarna tijela i grupe prijateljstva”, navodi se u saopštenju.

Krivokapić je kazao da se Crna Gora nalazi u specifičnom, reformskom, tranzicionom i istinski proevropskom poletu.

“Želimo da učimo od najiskusnijih i da sarađujemo sa najboljima”, poručio je Krivokapić.

On je naveo da Crna Gora ima zavidnu istoriju zborova i parlamentarizma.

“Ali svakako da imamo šta da naučimo od jednog od najstarijih i najuglednijih Domova u kojima se njeguje polemički i kritički duh, ali i duh odgovornosti, duh tolerancije i zajedništva koji ima za cilj opšte dobro UK“, kazao je Krivokapić.

On je naglasio i da Vlada podržava rad Britanskog savjeta.

U saopštenju se navodi da je Hojl poručio da UK želi da osnaži prijateljstvo dvije države, i da unaprijedi parlamentarnu i ekonomsku saradnju.

“On je istakao da UK podržava reformski put Crne Gore i da su spremni da pruže svu neophodnu ekspertsku pomoć”, dodaje se u saopštenju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije