fbpx
NaslovnicaCrna GoraOzvaničen početak rada Muzičkog centra i Crnogorske kinoteke

Ozvaničen početak rada Muzičkog centra i Crnogorske kinoteke

Podgorica, (MINA) – Crnogorska državna politika prepoznala je važnost stvaranja kvalitetnijih uslova za razvoj kulture i snaženje kapaciteta svih kulturnih institucija, kazao je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović.

On je, na obilježavanju zvaničnog početka rada Muzičkog centra i Crnogorske kinoteke u rekonstruisanom Domu vojske u Podgorici, kazao da je uvjeren da će rad tih i ostalih crnogorskih ustanova kulture dati prepoznatljiv doprinos daljem snaženju svijesti o crnogorskom državnom, nacionalnom i kulturnom identitetu.

Đukanović je rekao da je trebalo dosta vremena da se savladaju komplikovani finansijski i tehničko-tehnološki izazovi transformacije zgrade nekadašnjeg Doma Vojske u mjesto na kojem će se odvijati vrlo intenzivan kulturni život Crne Gore, posebno u oblasti filmske i muzičke umjetnosti.

On je naveo da je prethodnih godina intenzivno rađeno na obnovi objekata kulture na teritoriji cijele Crne Gore.

„To svjedoči o tome da je crnogorska državna politika prepoznala važnost stvaranja kvalitetnijih uslova za razvoj kulture u Crnoj Gori”, kazao je Đukanović.

Prema njegovim riječima, to svjedoči i da je prepoznata važnost snaženja kapaciteta nacionalnih i lokalnih institucija kulture sa stanovišta ključnih izazova sa kojima se suočava crnogorsko društvo.

“Vjerujem da smo stvorili jedan kvalitetan temelj i da će to predstavljati unaprijeđenu platformu za dalje djelovanje državne politike i kulturnih institucija na unaprjeđenju kulturne ponude savremene Crne Gore i stvaranja uslova za kvalitetniju prepoznatljivost crnogorske kulturne ponude na tržištu ujedinjene Evrope”, zaključio je Đukanović.

Najčitanije

CEDIS

U četvrtak zbog radova isključenja struje u više opština

Zbog planiranih radova na mreži, u četvrtak 25. aprila, bez napajanja električnom energijom će...