fbpx
NaslovnicaCrna GoraOsudili uništavanje spomenika na Ravnom lazu

Osudili uništavanje spomenika na Ravnom lazu

Podgorica, (MINA) – Demokratska partija socijalista (DPS) osudila je antidržavni čin uništavanja mermerne ploče na spomeniku na Ravnom lazu posvećenom organizatorima Trinaestojulskog ustanka, prvom u porobljenoj Evropi.

Portparol DPS-a Miloš Nikolić kazao je da, gotovo vijek nakon herojskog čina dizanja ustanka, sljedbenici kvislinške ideologije skrnave pod okriljem mraka obilježja najvećih vrijednosti Crne Gore.

„Sa gnušanjem osuđujemo i vandalski atak na crnogorsku zastavu u Bijelom Polju, i sve učestalije pokušaje omalovažavanja crnogorskih simbola, kao i istorijskog partizanskog crnogorskog podviga u Drugom svjetskom ratu“, poručio je Nikolić.

Prema njegovim riječima, Trinaestojulski ustanak predstavlja istorijsku vertikalu crnogorske državnosti bez kojeg ne bi bilo ni 21. maja, niti današnje Crne Gore.

„Želimo da odamo priznanje policiji za izuzetno efikasnu akciju nakon bezumnog skrnavljenja zastave Crne Gore u Bijelom Polju, u očekivanju da će isto tako reagovati i drugi državni organi, i u ovom i drugim slučajevima atakovanja na državno dostojanstvo“, kazao je Nikolić.

Najčitanije

Cekliću produžena suspenzija

Podgorica, (MINA) - Defanzivcu Mladosti, Zvonku Cekliću, produžena suspenzija na još mjesec, zbog učešća...