fbpx
NaslovnicaCrna GoraObustava rada noćnih klubova u jeku sezone nepromišljena odluka

Obustava rada noćnih klubova u jeku sezone nepromišljena odluka

Podgorica, (MINA) – Obustava rada noćnih klubova u jeku sezone je nepromišljena odluka, ocijenili su iz nevladine organizacije (NVO) “Ugostitelji Crne Gore”.

Iz te NVO su naveli da donošenje mjera u cilju suzbijanja širenja virusa COVID 19, koje uključuje ograničavanje rada ugostiteljskih objekata, u ovom trenutku može imati dalekosežne posljedice po ekonomski oporavak i dovodi u pitanje opstanak mnogih ugostiteljskih objekata.

“Donošenje mjera koje predviđaju privremenu zabranu rada diskoteka, disko klubova/barova i noćnih klubova/barova, na otvorenom i u zatvorenom prostoru u vrhuncu sezone je nepromišljena odluka koja diskriminiše pojedine ugostitelje”, poručili su Ugostitelji.

Oni su naveli da su noćni klubovi bili najduže zatvoreni i da je uspješna ljetnja turistička sezona jedina nada da oni opstanu.

Ta odluka, kako su kazali, dovodi u pitanje egzistenciju zaposlenih u tom sektoru, ali i njihovih porodica.

“Nažalost, Vlada ne pokazuje empatiju prema ovim grupama ljudi, od kojih se mnogi nalaze na rubu egzistencije, i nepromišljeno najavljuje obustavu rada. Ovako neodgovoran stav i ad hoc odluke ne mogu biti dobre za finansijsku stabilnost, ali ni za dalji razvoj epidemiološke situcije”, navodi se u saopštenju.

Iz te NVO su kazali da razumiju neizvjesnost epidemiološke situacije i zabrinost u pogledu pogoršanja trenutne situacije, koja je, kako su naveli, dijelom prouzrokovana i zbog nepoštovanja mjera unutar pojedinih ugostiteljskih objekata.

Oni su napomenuli da je veliki priliv turista onemogućio i ugostitelje da nesmetano kontrolišu poštovanje mjera i skrenuli pažnju da ovakve odluke stavljaju u diskriminatorski položaj određene ugostitelje, i da Vlada mora prekinuti sa takvim ponašanjem.

“Shodno velikom broju upita i žalbi koje smo dobili po pitanju najavljenih mjera, možemo zaključiti da će mnogi ugostitelji bojkotovati trenutne mjere, a u slučaju da se one produže, da će doći i do masovnih protesta, koji mogu znatno pogoršati epidemiološku situaciju, a i ugroziti turstičku sezonu”, kaže se u saopštenju.

Iz te NVO su rekli da se nadaju da će nadležne institucije shvatiti ozbiljnost situacije i pokazati ozbiljnost, i pronaći određeni model koji bi omogućio rad svih ugostiteljskih objekata uz poštovanje epidemioloških mjera.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Danas počinje isplata penzija

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Isplata februarskih penzija počeće danas, saopšteno je iz Fonda penzijskog i...