fbpx
NaslovnicaCrna GoraNovi prostor za dnevnu bolnicu 

Novi prostor za dnevnu bolnicu 

Podgorica, (MINA) – Adaptacija dijela objekta Kliničkog centra Crne Gore (KCCG) za potrebe dnevne bolnice i Centra za medicinsku genetiku i imunologiju (CMGI) počela je u subotu, a radovi bi trebalo da budu završeni za tri mjeseca, saopštila je Uprava javnih radova.

Kako se navodi, realizacija projekta započeta je demontiranjem i uklanjanjem pregradnih zidova i pripremom za organizaciju prostora u skladu sa zahtjevima tehničke dokumentacije.

“Investiciju će sa više od 256 hiljada EUR finansirati Vlada Crne Gore iz kapitalnog budžeta, a izvođač se ugovorom obavezao da radove završi u roku od tri mjeseca od dana uvođenja u posao”, kaže se u saopštenju.

Iz Uprave javnih radova su objasnili da su planirani adaptacija i opremanje kancelarijskim namještajem prostorija bivšeg odjeljenja za transfuziju krvi, u glavnoj zgradi KCCG.

Prema njhovim riječima, ukupna površina tog prostora je 545 metara kvadratnih, od čega je za CMGI namijenjeno 425, a za dnevnu bolnicu 120 kvadrata.

“Projektom je u prizemlju predviđena prostorija za rad sa pacijentima, dok će na prvom spratu biti kancelarije, laboratorije, sanitarne i tehničke prostorije, kao i ostali sadržaji neophodni za rad službi KCCG”, kaže se u saopštenju.

Ugovor o realizaciji projekta potpisan je između Uprave javnih radova i izvođača, firme Refena iz Podgorice.

Najčitanije

Roma, Atalanta, Bajer i Marsej u polufinalu

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri Rome, Atalante, Bajera iz Leverkuzena i Marseja plasirali su se...