fbpx
NaslovnicaCrna GoraNije održana sjednica Odbora za bezbjednost i odbranu

Nije održana sjednica Odbora za bezbjednost i odbranu

Podgorica, (MINA)- Sjednica Odbora za bezbjednost i odbranu, na kojoj je trebalo da se raspravlja o imenovanju direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB), nije održana jer nije bilo kvoruma.

Na sjednicu nije došao predsjednik Odbora Milan Knežević, predstavnici Demokratskog fronta, kao ni poslanici Demokratske partije socijalista, koji od ranije bojkotuju rad Parlamenta. Na sjednicu su došli premijer Zdravko Krivokapić i vršilac dužnosti direktora ANB-a Dejan Vukšić.

Knežević je ranije kazao da neće zakazivati sjednicu Odbora, zbog ignorantskog odnosa Krivokapića prema kontrolnoj ulozi Skupštine i njegovog neodazivanja na sjednicu tog tijela 2. juna, na kojoj je bilo planirano premijerovo kontrolno saslušanje.

Današnju sjednicu Odbora zakazao je predsjednik Skupštine Aleksa Bečić.

Krivokapić je novinarima u Skupštini rekao da je njegova obaveza bila da se pojavi na sjednici Odbora kao predlagač za izbor direktora ANB-a.

Na pitanje zašto se nije pojavio na prethodnoj sjednici, na kojoj je bilo planirano njegovo kontrolno saslušanje u vezi šverca cigareta Krivokapić je odgovorio da je nedostojno da neko na taj način proziva premijera.

Krivokapić je kazao da je u dopisu koji je dostavio Odboru, ukazao i na pravne popuste i na one koji su potpuno politički.

“Ja ne mogu da kao premijer budem neodgovaran i da na svaku priču rekla kazala skačem. U tom vremenskom periodu sam imao pored ostalog, kao što ste i vidjeli možda jednu najznačajniju proslavu koja se dešava ove godine u Crnoj Gori, a to je 50 godina od osnivanja CANU-a”, rekao je Krivokapić.

On je kazao da ga niko nije pitao za vrijeme, niti je ko sa njim dogovarao bilo šta.

“Oni misle da sam ja na tasteru, kliknu me dođem i trebaju da mi sude za nešto što nikad u životu ne bih pomislio, a ne učinio”, poručio je Krivokapić.

Na sjednicu Odbora došli su i poslanici Demokrata Dragan Krapović i Boris Bogdanović, URA-e Miloš Konatar i Socijalističke narodne partije (SNP) Dragan Ivanović.

Najčitanije

Uprava policije, budva, silovanje

Uhapšen osumnjičeni za silovanje

Podgorica, (MINA) – Službenici budvanske policije uhapsili su M.J. (21) iz Bijelog Polja osumnjičenog...