fbpx
NaslovnicaCovid19Na Žabljaku pooštrene mjere, u Nikšiću, Beranama i Andrijevici ublažene

Na Žabljaku pooštrene mjere, u Nikšiću, Beranama i Andrijevici ublažene

Podgorica, (MINA) – Na Žabljaku će od sjutra zbog pogoršanja epidemiološke situacije biti pooštrene mjere, dok će u Nikšiću, Beranama i Andrijevici biti ublažene, saopšteno je iz Instituta za javno zdravlje.

Iz IJZ-a su naveli da su na osnovu svih registrovanih slučajeva obolijevanja od 3. oktobra do 16. oktobra izračunate vrijednosti 14-o dnevnih opštinskih stopa kumulativne incidencije i sačinjena lista opština u kojima će primjena mjera početi od sjutra u ponoć.

Stopa obolijevanja na Žabljaku je preko hiljadu na 100 hiljada stanovnika, tako da automatski prelazi u grupu četiri opštine u kojoj će narednih 14 dana biti zabranjeni izlazak iz kuće od 22 do pet sat, rad ugostiteljskih objekata i kućne posjete.

Iz Instituta su kazali da Nikšić nakon tri sedmice restriktivnih mjera, prelazi u grupu dva, pri čemu režim rada škola ostaje online još najmanje sedam dana, dok Berane i Andrijevica prelaze u grupu jedan.

„Iako je situacija unekoliko poboljšana u Pljevljima, zbog neophodnosti sprovođenja strožijih mjera u trajanju od najmanje 14 dana nastaviće se sprovođenje mjera iz grupe tri koje su započete prije sedam dana, uključujući i online odvijanje nastave“, kazali su iz instituta.

Kako su naveli, stopa obolijevanja u Budvi, Cetinju, Ulcinju i Kolašinu je preko 800 na 100 hiljada stanovnika, tako da prelaze u grupu tri opština u kojima će narednih 14 dana biti zatvoreni ugostiteljski objekti i zabranjene kućne posjete.

Bijelo Polje, gdje je stopa obolijevanja preko 400 na 100 hiljada stanovnika, prelazi u grupu dva opštine u kojoj će dvije sedmice biti ograničen rad ugostiteljskih objekata do 22 sata i za jednim stolom smiju da sjede najviše dvije osobe.

Najčitanije