fbpx
NaslovnicaCrna GoraMilošević proglašen personom non grata, mora da napusti Srbiju

Milošević proglašen personom non grata, mora da napusti Srbiju


Beograd, (MINA) – Ministarstvo spoljnih poslova (MSP) Srbije proglasilo je večeras ambasadora Crne Gore u Srbiji Tarzana Miloševića za personu non grata.

Prethodno je crnogorsko Ministarstvo vanjskih poslova (MVP) proglasilo ambasadora Srbije u Crnoj Gori, Vladimira Božovića, za personu non grata i zatražilo da napusti Crnu Goru.

MVP Crne Gore je podsjetio na Božovićevo duže i kontinuirano miješanja u unutrašnje stvari Crne Gore, ponašanje i izjave nespojive sa uobičajenim i prihvatljivim standardima obavljanja diplomatske funkcije.

“Povodom proglašenja ambasadora Republike Srbije u Crnoj Gori Vladimira Božovića personom non grata, Ministarstvo spoljnih poslova Srbije postupilo je na recipročan način”, saopšteno je iz MSP Srbije,

Tanjug prenosi da je prema diplomatskoj noti koju je MSP Srbije uputilo crnogorskom MVP-u Milošević proglašen je takođe personom non grata.

U noti u koju je Tanjug imao uvid, navodi se da se, na osnovi člana 9. Bečke konvencije o diplomatskim odnosima, ambasador Milošević proglašava za personu non grata.

“Ambasador Milošević je dužan da u naredna 72 sata napusti teritoriju Srbije”, navodi se u nioti.

Najčitanije