fbpx
NaslovnicaCrna GoraMedojević: Prelazna vlada da pripremi izbore na jesen

Medojević: Prelazna vlada da pripremi izbore na jesen

Podgorica, (MINA) – Predsjednik Pokreta za promjene (PzP) Nebojša Medojević kazao je da se zalaže za formiranje prelazne vlade koja bi pripremila vanredne parlamentarne izbore da budu održani na jesen.

On je u izjavi za Pobjedu rekao da nije iznenađen najavom premijera Zdravka Krivokapića da neće rekonstrukciju Vlade niti lidere Demokratskog fronta (DF) u njoj.

Upitan o narednim koracima DF-a, Medojević je kazao da je, politički posmatrano, DF morao da mu uskrati povjerenje nakon izlaska na izbore sa svojom listom i to u koaliciji sa kojom nije učestvovao na izborima 30. avgusta.

“Već tada je DF trebalo da obavijesti premijera da nema našu podršku i da mu nećemo glasati nijedan predlog zakona. Tada je trebalo sa ostatkom većine dogovoriti prelaznu tehničku vladu za pripremu izbora na jesen”, naveo je Medojević.

On je dodao da se ušlo u “neke bezvezne pregovore, trgovine, petljavine i sad imamo samo veću krizu, što je loše za sve a posebno za privredu i građane.”

Medojević je kazao da bi prelazna Vlada trebalo da očisti biračke spiskove i zaustavi šverc cigareta.

“Treba izabrati novog vršioca dužnosti Specijalnog državnog tužioca koji će spriječiti kupovinu birača, smijeniti menadžment Radio Televizije Crne Gore i lijepo na izbore na jesen”, rekao je Medojević.

Najčitanije