fbpx
NaslovnicaCrna GoraMasovna vakcinacija na više od 140 punktova

Masovna vakcinacija na više od 140 punktova

Podgorica, (MINA) – Masovna vakcinacija protiv Covid 19 od sjutra će biti organizovana na više od 140 punktova u svim crnogorskim opštinama, saopšteno je iz Vlade.

Iz Vlade su kazali da je do sada u Crnoj Gori prvu dozu vakcine primilo više od 40 hiljada građana.

„Revakcinisalo se gotovo 24 hiljade ljudi, a dolaskom novog kontingenta od 200 hiljada kineskih Sinofarm vakcina stekli su se uslovi za masovnu imunizaciju“, ističe se u saopštenju.

Navodi se da će dva vakcinalna punkta biti postavljena u Domu kulture u Andrijevici, pet u hotelu „Princess“ i sedam u gimnaziji „Niko Rolović“ u Baru, kao i po jedan punkt u Virpazaru i Ostrosu.

U sportskom centru u Beranama nalaziće se 12 punktova, dok će građani Bijelog Polja vakcinu moći da prime na pet punktova u Osnovnoj školi (OŠ) „Milivoje Dobrašinović“ i pet u Sali Rasovo, a Budve i Petrovca na šest punktova u Crvenom krstu.

Na Cetinju će biti postavljena četiri punkta u prostorijama Crvenog krsta, u Danilovgradu četiri u OŠ „Vuko Jovović“, a u Herceg Novom deset punktova u staroj fazi Instituta Igalo.

U sali OŠ „Risto Manojlović“ u Kolašinu nalaziće se dva punkta, šest u Centru za kulturu „Škaljari“ u Kotoru, a dva u OŠ „Aleksa Đilas Bećo“ u Mojkovcu.

Građani Nikšića moći će da se vakcinišu na šest punktova u Tehnopolisu, osam u sali OŠ „Luka Simonović“ i šest punktova u sali OŠ „Mileva Lajović Lalatović“.

Po jedan punkt nalaziće se u OŠ „Mahmut Adrović“ u Petnjici, i zdravstvenom centru u Plužinama, dok će četiri punkta biti postavljena u SMŠ „Baćo Bašić“ u Plavu.

U Pljevljima će biti po četiri punkta u Domu vojske i u Prvoj osnovnoj školi, u Rožajama tri u sali OŠ „Mustafa Pečanin“, dok će Šavnik imati jedan punkt u Obrazovnom centru.

U Podgorici će po šest punktova biće postavljeno u sportskom, muzičkom i univerzitetskom centru, četiri u Vojno-medicinskom centru, dva u Domu zdravlja Tuzi i jedan punkt u Domu zdravlja Golubovci.

U Tivtu će četiri punkta biti postavljena u Centru za kulturu „Partizan“, u Ulcinju tri u autobuskoj stanici, a jedan punkt za građane Žabljaka nalaziće se u OŠ „Dušan Obradović.

Iz Vlade su podsjetili građane da je poštovanje epidemioloških mjera neophodno i u periodu između primanja prve i druge doze vakcine, kao i petnaestak dana nakon revakcinacije.

Najčitanije