fbpx
11.9 C
Podgorica
December 3, 2021.
Naslovnica Crna Gora Marković uručuje državnu nagradu Petar Lubarda

Marković uručuje državnu nagradu Petar Lubarda


Pogorica, (MINA) – Predsjednik Vlade Duško Marković uručiće danas državnu nagradu „Petar Lubarda” za ovu godinu likovnoj umjetnici Milki Delibašić.

Kako je saopšteno iz Vladine službe za odnose sa javnošću, prvi put od ustanovljavanja najprestižnije državne nagrade u oblasti likovne umjetnosti nagrada se dodjeljuje umjetnici mlađe generacije, za rad koji nije izveden u nekom od klasičnih umjetničkih medija.

Žiri u obrazloženju naveo da video instalaciju “Statičnost unutar prolaznosti vremena” čine tri simultane video projekcije.

“One manifestuju i znalačko i suptilno sinhronizovanje medija i ideje gdje blurovanje slike stvara atmosferični sfumato prevodeći sliku u fantazmatski prizor lišen diktata deskriptivnog, narativnog, simboličkog, aluzivnog, čitljivog”, istakao je žiri.

Svečanost povodom uručivanja nagrade i otvaranje istoimenog Likovnog salona, biće održana u Crnogorskoj galeriji umjetnosti „Miodrag Dado Đurić“ na Cetinju.

Najčitanije

Prepoznati potencijali Godinja i Gornje Lastve

Podgorica, (MINA-BUSINESS) - Svjetska turistička organizacija (UNWTO) prepoznala je potencijale Godinja i Gornje Lastve...