fbpx
NaslovnicaCrna GoraMarić: HRS stranka budućnosti

Marić: HRS stranka budućnosti

Podgorica, (MINA) – Hrvatska reformaska stranka (HRS) je partija budućnosti koja ima iskreni pristup prema građanskom konceptu crnogorskog društva, kazao je nosilac liste “Hrvatska reformska stranka Crne Gore – HRS” Radovan Marić.

On je, kako je saopšteno iz HRS-a, rekao da je ta partija formirana na inicijativu značajnog broja predstavnika hrvatskog naroda, kako bi povratili povjerenje u izvorni građanski koncept, ali i svoje političke predstavnike.

“HRS je osnovana da traje i vrijeme pred nama će to dokazati. Kao hrvatski reformisti pokazali smo iskreniji put izgradnje crnogorskog građanskog društva”, rekao Marić.

Marić je kazao da je Crna Gora kroz zakonsku regulative uredila položaj manjinskih zajednica, a time i Hrvata.

“Položaj hrvatske nacionalne zajednice može se još bolje i kvalitetnije unaprijediti, a za to smo isključivo sami odgovorni. Uključivanjem Hrvata u društveno politički život, srazmjerno svojoj zastupljenosti, smatram da ćemo biti učinkovitiji i efikasniji u stvaranju preduslova za bolji i kvalitetniji život”, naglasio je Marić.

On je poručio da će samo transparentno provođenje zakonske regulative onemogućiti stvaranje privilegiranih i bilo kakvih monopola, i da će na taj način isključivo svojim znanjem, sposobnošću i stručnošću svi dobiti jednaku šansu.

Prema riječima Marića, prvi put na izbornoj listi jedne stranke,koja predstavlja manjinski narod u Crnoj Gori, nalazi se i nekoliko nezavisnih intelektualaca, koji nijesu pripadnici hrvatske nacionalne zajednice.

“Ta činjenica nas čini veoma ponosnim, jer ljudi biraju ljude”, zaključio je Marić.

Najčitanije