fbpx
NaslovnicaCrna GoraKrivokapić: Računam da ću biti premijer do 2024. godine

Krivokapić: Računam da ću biti premijer do 2024. godine

Podgorica, (MINA) – Premijer Zdravko Krivokapić kazao je da računa da će na toj funkciji biti do 2024. godine.

On je, u intervju za BBC na srpskom, komentarišući turističku sezonu i politička dešavanja, kazao da, kao premijer, sigurno može da riješi probleme na terenu.

„Ali sve što se tiče političkih problema je mnogo neizvjesnije“, kazao je Krivokapić.

Kako je naveo, problem Crne Gore je što se često tokom sezone dešavaju radovi, što usporava turiste.

„Ove godine je tako jer je projektima bilo definisano, ali za sljedeću sezonu ćemo to sigurno drugačije riješiti”, rekao je Krivokapić.

Na pitanje da li misli da će biti premijer i za sljedeću turističku sezonu, on je kazao da računa da će na toj funkciji biti do 2024. godine.

Govoreći o političkoj situaciji i krizi u odnosima sa partnerima, on je rekao da nije razočaran.

„Da biste bili razočarani, morate biti nečim očarani, a ja nikad nisam imao to očaranje. Da li sam imao neke pogrešne predstave – apsolutno jesam”, naveo je Krivokapić.

On je kazao da je još u julu prošle godine želio da odustane od političkog angažmana, jer političari iz Demokratskog fronta (DF) nijesu poštovali dogovoreno, ali da ga je na izbornoj listi zadržao tadašnji mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije.

„To je bio čovek nevjerovatne snage, znanja, umijeća, vjere, duhovnosti, filozof, pjesnik, teolog, čovjek neponovljivih darova, i njega nijesam iznevjerio – zavjete koja sam mu dao, ispunio sam”, rekao je Krivokapić.

On je ponovio da mu je u Crnoj Gori spremano hapšenje u slučaju da je potpisao Temeljni ugovor u Beogradu.

„Vlada mora biti upoznata sa takvim dogovorom, jer ovo nije diktatorski sistem pa da o svemu odluči jedan čovjek, već je snaga ove Vlade da nijedna odluka nije donijeta bez rasprave. Nikad neću potpisati nijedan dokument koji nije u skladu sa zakonima”, naveo je Krivokapić

Govoreći o odnosima sa Srbijom, on ih je opisao kao pokušaj vođenja „hladnog rata”.

„Beograd izričito podržava DF i tako dokazuje da njima nijesu bitni oni koji se zaista nalaze na vlasti, nego oni koji su projektovani kao najbolji predstavnici srpskog naroda u Crnoj Gori”, pojasnio je Krivokapić

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije