fbpx
NaslovnicaCrna GoraGrađanima će na raspolaganju biti više privatnih ustanova

Građanima će na raspolaganju biti više privatnih ustanova

Podgorica, (MINA) – Suština Vladine odluke o mreži zdravstvenih ustanova je da će građanima, umjesto dosadašnjih nekoliko privatnih ustanova, biti na raspolaganju mnogo više njih, poručila je resorna ministarka Jelena Borovinić Bojović.

“Monopol se, na sreću države i građana – razbija. Ugovori sa privatnicima sklapaće se samo na osnovu javnog poziva. Najbolji će dobijati posao”, navela je Borovinić Bojović u izjavi dostavljenoj medijima.

Ona je poručila da su prijetnje uzaludne i da je ne mogu uplašiti.

“Naprotiv, dodatno motivišu i dokazuju da smo na pravom putu da sačuvamo i javno zdravlje i javni zdravstveni sistem, naravno, u saradnji sa privatnicima koji ne traže veze, već su spremni da se takmiče na tržištu i da se izbore za svoje mjesto”, kazala je Borovinić Bojović.

Ona je objasnila da će građani, umjesto samo nekoliko, moći da biraju između više desetina privatnih ustanova kad javni zdravstveni sistem nije u prilici da reaguje u propisanom roku.

Borovinić Bojović je poručila građanima da je cilj unapređenje javnog zdravstva i smanjenje listi čekanja, a ne njihovo vještačko gomilanje i stvaranje gužvi da bi javni zdravstveni sistem omalovažili, a predane i posvećenje ljekare i svo ostalo medicinsko osoblje predstavili kao nesposobne.

“Svim privatnicima, posebno onima koji do sada nijesu imali priliku, a koji rade po tržišnim pravilima, pružamo ruku da bismo zdravstveni sistem Crne Gore konačno podigli na viši nivo. Oni koji su do sad jedini bili povlašćeni imaju mogućnost da ostanu u sistemu – ako to žele”, rekla je Borovinić Bojović.

 

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije