fbpx
NaslovnicaCrna GoraĐurović i Pešić treniraju i sanjaju olimpijske snove

Đurović i Pešić treniraju i sanjaju olimpijske snove


Podgorica, (MINA) – Pandemija koronavirusa prekinula je atletska takmičenja, ali ne i snove crnogorskih atletičara da se domognu Olimpijskih igara u Tokiju.

Bacač kugle Tomaš Đurović kazao je da je tokom pandemnije naporno trenirao.

“Nijesam mogao da idem za Bar i treniram na stadionu, ali sam improvizovao kući. Napravio sam dobre uslove i u mreži vježbao tehniku. Na prvom takmičenju u Baru bacio sam 19,53 metara i zadovoljan sam tim rezultatom”, kazao je crnogorski rekorder u kugli.

On je najavio da će novi nastup imati u subotu na bacačkom mitingu u Draževini.

“Ukoliko se situacija oko pandemije popravi i granice budu otvorene takmičiću se na mitingu u Sarajevu, gdje će biti jaka konkurencija. Nadam se da ću prebaciti rezultat iz Bara”, kazao je Đurović.

Komentarišući šanse da izborili olimpijsku vizu za Tokio, Đurović smatra da će dati sve od sebe, ali i da misli da može i da vrijedi.

“Daću sve od sebe da izborim olimpijsku vizu. Vidjećemo za koji će to rezultat biti dovoljno”, kazao je Đurović.

Šestoplasirani sa dvoranskog prvenstva Evrope u Beogradu, Darko Pešić kazao je da mu je pandemija poremetila planove za ovu sezonu.

“S obzirom da je ova sezona otkazana, otkazao sam i svoje planove i ciljeve za ovu godinu. Ne svojom voljom, već nadležnih. Ove godine baziraću se na stvari koje kao desetobojac nijesam imao vremena da radim”, rekao je Pešić.

Učenik trofejnog stručnjaka Gorana Obradovića kazao je da ga čeka puno rada na fizičkoj spremi, stabilizaciji i motorici.

“Počeli smo polako, više od mjesec, da treniramo i spremamo se za početak, odnosno u normalnim okolnostima, kraj sezone. Avgust bi trebao da bude pik sezone, da ostvarimo rezultate koji će biti zadovoljavajući za početak naredne, od koje očekujem mnogo”, rekao je Pešić.

On vjeruje da će ga zaobići povrede i da će u martu na dvoranskom EP imati veliki povratak na veliku evropsku scenu.

“Da poslije četiri godine izađem na evropsku scenu i pokušam da ostvarim veliki san – odlazak na Olimpijske igre u Tokiju”, rekao je Pešić. 

Najčitanije