fbpx
NaslovnicaCrna GoraĐukanović: Crnogorsko društvo pokazalo ogovornost

Đukanović: Crnogorsko društvo pokazalo ogovornost

Podgorica, (MINA) – Državni organi i crnogorsko društvo u cjelini pokazali su zavidan nivo odgovornosti u suočavanju sa koronavirusom, a zdravstveni sistem organizovanost, posvećenost i kompetentnost, kazao je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović.

On je na svom Twitter nalogu naveo da se Crna Gora uspješno izborila sa koronavirusom.

“Nema više oboljelih. Uspješno je završena ova faza velike borbe za najsvetije vrijednosti – ljudske živote”, kazao je Đukanović.

Prema njegovim riječima, državni organi i crnogorsko društvo u cjelini pokazali su zavidan nivo odgovornosti u suočavanju sa novim izazovom, a zdravstveni sistem organizovanost, posvećenost i kompetentnost.

“Sve državne institucije, počev od Vlade, Uprave policije, Vojske, pa do lokalnih uprava, inspekcijskih i komunalnih službi, iskazali su veoma ozbiljan napredak u pogledu funkcionalnosti, kao i izuzetnu požrtvovanost, hrabrost i odgovornost”, kazao je Đukanović.

On je rekao da su nezamjenljivi i volonteri, na čelu sa Crvenim krstom, i izdašni donatori, mnogobrojni domaći i veoma renomirani inostrani prijatelji i investitori.

“Sve je ovo razlog za zadovoljstvo i iskrenu i duboku zahvalnost”, kazao je Đukanović.

On je rekao da sada moramo biti isto tako odgovorni i odlučni u saniranju socijalnih i ekonomskih posljedica pandemije.

Najčitanije