fbpx
NaslovnicaCrna GoraĐukanović: Borba za većinu u parlamentu još traje

Đukanović: Borba za većinu u parlamentu još traje

Podgorica, (MINA) – Demokratska partija socijalista (DPS) sa tradicionalnim koalicionim partnerima trenutno ima 40 mandata, kazao je lider te stranke Milo Đukanović, navodeći da borba za većinu u parlamentu još traje.

Đukanović je kazao da će DPS apolutno prihvatiti konačan rezultat izbora, koji se ispostavi kao finalni izraz slobodne demokratske volje građana Crne Gore

On je rekao da je, na osnovu oko 90 odsto prebrojanih glasova koje su dobili sa izbornih mjesta, rezultat DPS-a oko 145 hiljada glasova i 30 mandata.

„Takav rezultat znači da je DPS najjača partija u Crnoj Gori“, rekao je Đukanović.

On je kazao da rezultati još pristižu i da je teško saopštiti potpuno pouzdanu informaciju.

„Jasno je da zajedno sa tradicionalnim koalicionim partnerima za sada imamo 40 mandata. Dakle, borba za većinu poslaničkih mjesta u parlamentu još traje“, istakao je Đukanović.

On je zahvalio biračima DPS-a, ali i svim građanima koji su doprinijeli da atmosfera izbornog dana i kampanje koja, kako je kazao, govori o kvalitetu politike koju ta stranka vodi u Crnoj Gori.

„Ta politika je dovela do visokog nivoa političke kulture i ukupne tolerancije u crnogorskom društvu“, ocijenio je Đukanović.

On je istakao da je DPS partija koja je apsolutno u stanju da prizna rezultat koji nije u skladu sa njenim očekivanjima.

„Veoma respektujemo rezultate koje su ostvarili svi politički subjekti u Crnoj Gori. Sačekaćemo finalno prebrojavanje glasova i zvanične rezultate Drćavne izborne komisije da vidimo kojoj od dvije političke strane pripada taj 41. mandat“, precizirao je Đukanović.

Kako je naveo, ono što se definitivno ispostavi kao finalni izraz slobodne demokratske volje građana Crne Gore, za DPS predstavlja zakon koji će ta partija bezuslovno poštovati.

DPS je, kako je kazao, izgradio jasan profil građanske partije koja se beskompromisno bori za građansku državu, multietničko društvo i za evropski sistem vrijednosti.

„To je nešto oko čega se DPS nikada neće pokolebati. Kakva god sjutra bude naša pozicija u parlamentu, DPS ostaje nepokolebljivi borac za evropsku budućnost Crne Gore“, poručio je Đukanović.

Najčitanije

Gutić: Glasanje u PSSE jasan zaokret u spoljnoj politici

Podgorica, (MINA) – Glas predstavnice vladajuće većine u Parlamentarnoj Skupštini Savjeta Evrope (PSSE) Maje...