fbpx
NaslovnicaCrna GoraDruštvoTerzić: Više od 90 odsto preminulih bili nevakcinisani

Terzić: Više od 90 odsto preminulih bili nevakcinisani

 

Podgorica, (MINA) – Više od 90 odsto osoba koje su preminule od posljedica korona virusa u posljednjem talasu epidemije nijesu bile vakcinisine i to je podatak koji treba da zabrine sve građane, kazao je medicinski direktor Kliničkog centra Crne Gore, Zoran Terzić.

“Ne mogu da shvatim da poslije ovoliko medijske kampanje, činjeničnih podataka, statistike, koja je relevantna i dalje treba da objašnjavamo da li se treba vakcinisati ili ne”, kazao je Terzić u Jutarnjem programu TVCG.

On je naveo da se od ukupnog broja zaraženih 98,55 odsto oporavilo.

Prema njegovim riječima, “Crna Gora nije bila najbolja država za liječenje pacijenata, ispred nje su države kao što su Švedska, Slovenija”.

“Ali smo bili ispred SAD-a, Hrvatske, Njemačke, koje, moramo priznati da su i razvijenije i bogatije zemlje i koje imaju zdravstveni sistem na mnogo većem nivou, a mi smo sa liječenjem i sa statističkim podacima bili bolji od njih”, naveo je Terzić.

Zaštita od obolijevanja od korona virusa nakon dvije doze vakcine, u Crnoj Gori iznosila je, kako navodi, 93,38 odsto.

“Taj podatak ne možemo da nipodaštavamo”, poručio je Terzić i dodao da je drugi talas sa Delta sojem bio mnogo agresivniji, prenosi portal RTCG.

Prema njegovim riječima, oko 40 odsto pacijenata koji su bili na respiratoru spontano se oporavilo u posljednjem talasu.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije