fbpx
NaslovnicaCrna GoraTemeljni ugovor biće potpisan čim se normalizuju političke prilike u CG

Temeljni ugovor biće potpisan čim se normalizuju političke prilike u CG

Podgorica, (MINA) – Temeljni ugovor biće potpisan čim se normalizuju političke prilike u Crnoj Gori, ocijenio je patrijarh Srpske pravoslavne crkve (SPC) Porfirije.

On je, kako se navodi na sajtu SPC, danas i u četvrtak razgovarao sa potpredsjednikom Vlade Dritanom Abazovićem, ministarkom prosvjete, nauke, kulture i sporta Vesnom Bratić, predsjednikom Socijalističke narodne partije Vladimirom Jokovićem i liderima Demokratskog fronta Nebojšom Medojevićem, Andrijom Mandićem i Milanom Kneževićem.

Dodaje se da je Porfirije razgovarao i sa i ministrom poljoprivrede Aleksandrom Stijovićem i bivšim ministrom pravde, ljudskih i manjinskih prava Vladimirom Leposavićem.

„Porfirije je svakome od sagovornika izrazio jedini mogući stav da se Crkva ni na koji način ne upliće u stranačka nadmetanja već da svoju brigu i molitve upućuje Spasitelju za dobro, mir i napredak svih građana Crne Gore“, navodi se u objavi.

Porfirije je, kako se navodi, obradovan činjenicom da svi njegovi sagovornici razumoju da je pitanje ravnopravnosti crkava i verskih zajednica civilizacijskog i demokratskog karaktera.

„Siguran je da će Temeljni ugovor biti potpisan čim se normalizuju političke prilike u Crnoj Gori“, dodaje se u objavi SPC-a.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije