fbpx
NaslovnicaCrna GoraDruštvoObrazovni sistem pokazao veliku fleksibilnost i efikasnost

Obrazovni sistem pokazao veliku fleksibilnost i efikasnost

Podgorica, (MINA) – Crnogorski obrazovni sistem, nakon dojava o postavljenim eksplozivnim napravama u nekim školama, je u organizacionom dijelu pokazao veliku fleksibilnost i efikasnost, a pedagoški rukovodioci visok stepen odgovornosti, profesionalnosti i brige za bezbjednost djece.

To su poručili iz Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta, dodajući da su, u tom Vladinom resoru preduzeli sve potrebne korake kako bi se nelagodnost djece i zabrinutost roditelja svele na minimum.

Oni su naveli da su, odmah po saznanju da su se pojavile poruke prijeteće sadržine, kontaktirali policiju, kao i direktore vaspitno-obrazovnih ustanova, upućujući ih na saradnju sa službenicima Uprave policije i praćenje njihovih sugestija.

“Nakon današnjih dešavanja, s ponosom možemo istaći da je obrazovni sistem u organizacionom dijelu, pokazao veliku fleksibilnost i efikasnost, a pedagoški rukovodioci visok stepen odgovornosti, profesionalnosti i brige za bezbjednost sve naše djece”, rekli su iz Ministarstva.

Oni su kazali da su direktori škola i nastavnici, vodeći računa da se među djecom ne stvaraju panika i strah, tamo gdje su službenici policije procijenili da je potrebno, prekinuli redovnu nastavu i uputili djecu kućama.

Kako se navodi u saopštenju, u ostalim ustanovama, prateći instrukcije policije, nastava nije prekidana, već su preduzete sve preporučene mjere koje se odnose na bezbjednost djece.

Iz Ministarstva su uputili zahvalnost i roditeljima učenika zbog načina na koji su prihvatili iznenadnu situaciju.

Oni su naveli da su svjesni kako su roditelji bili više nego zabrinuti i uznemireni, ali i da su pokazali da vjeruju ljudima koji uče i vaspitavaju njihovu djecu.

“Svojim ponašanjem doprinijeli su da se panika među učenicima svede na minimum, da se ne naruše školski poredak i pedagoški podsticajna atmosfera”, kazali su iz Ministarstva.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije