fbpx
NaslovnicaCrna GoraNastavljeni protesti protiv formiranja manjinske vlade

Nastavljeni protesti protiv formiranja manjinske vlade

Podgorica, (MINA) – Vladajuća većina treba da se dogovori, da se ne bi suočili sa otporom, sa kojim se suočila prethodna vlast na izborima 30. avgusta, poručeno je sa protesta u Podgorici.

Građani, koji se protive inicijativi za formiranje manjinske vlade, protestuju i večeras u nekoliko crnogorskih opština.

Nekoliko stotina građana se prvobitno okupilo ispred zgrade Vlade u Podgorici, a među njima su funkcioneri Demokrata Albin Ćeman i Danilo Šaranović, Ujedinjene Crne Gore Vladimir Dobričanin i predsjednik Prave Marko Milačić.

Kako prenose Vijesti, ispred Skupštine je poručeno da vladajuća većina treba da se dogovori, da se ne bi suočili sa otporom, sa kojim se suočila prethodna vlast na izborima 30. avgusta.

Građani su skandirali “izdaja” i “uzeo si pare Dritane”.

Novi protest najavili su za sjutra u 17 sati, pozivajući sve poslanike vlasti da prisustvuju.

Poslije toga krenulo se u šetnju Ulicom slobode, Bulevarom Ivana Crnojevića i Ulicom Stanka Dragojevića, da bi na kraju ponovo došli ispred Vlade.

Na protestu u Nikšiću, potpredsjednik Opštine Mitar Goranović, iz Demokrata, kazao je da brane slobodu osvojenu 30.avgusta koju im je ostavio mitropolit Amfilohije.

“Jedan čovjek čija je politička snaga tri mandata drznuo se da kroji izbornu volju naroda. Došli smo da mu poručimo da mu to neće proći. Okupili smo se da izdajniku kažemo da je izdajnik. Dritan Abazović je izdajnik”, poručio je Goranović.

Protest je održan i u Tivtu, gdje su se građani večeras okupili na kotorskoj raskrsnici na Jadranskoj magistrali.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije